twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Stop candidaturi! Start campanie în Consiliul Elevilor!


Pe data de 18 octombrie 2014, s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru o functie în cadrul Consiliilor Scolare ale Elevilor din întreaga tară, mii de elevii fiind interesati de implicarea în singura structură reprezentativă a elevilor din România.

Începând cu 23 septembrie 2014 s-au înregistrat 4055 aplicatii, Vrancea ocupând locul 13  în clasamentul national cu un număr de 118  candidaturi depuse în judetul nostru, număr record în comparatie cu anii precedenti. Numărul mare de elevi interesati plasează anul 2014 pe treapta a doua ca număr de aplicatii depuse, mandatul 2009-2010 detinând până în prezent recordul – 4347 de aplicatii. Anul 2011 a adus Consiliului Elevilor 3208 candidaturi, în 2012 s-au înregistrat 3810 candidaturi, iar în 2013 – 4044 candidaturi, structura reprezentativă e elevilor din tara noastră însumând, în cei cinci ani aproximativ 19400 aplicatii pe platforma suport, Wedu.ro.

Numărul maxim de candidaturi depuse într-o zi s-a înregistrat chiar în data de 17 octombrie, cu un total de 656 aplicatii. În ultimele cinci zile desemnate pentru depunerea acestora platforma suport a Consiliului Elevilor a primit mai mult de 2500 de solicitări.

În perioada următoare, până pe 26 octombrie, elevii ale căror candidaturi sunt validate, urmează să îsi prezinte strategia de dezvoltare a Consiliului Scolar al Elevilor si planul de actiune, din perspectivă personală, având în vedere functia pentru care candidează, în fata colectivului de elevi si de profesori din scoala de provenientă.

„Având în vedere numărul mare de candidaturi depuse, se observă dorinta de implicare a noii generatii, lucru care ne bucură, deoarece dovedeste pozitia pe care Consiliul Elevilor si-o consolidează, ca parte a experientei scolare si extrascolare a elevilor din România. Le multumesc tuturor factorilor implicati în activitătile de promovare, Consiliilor Judetene ale Elevilor pentru efortul depus, Inspectoratelor Scolare Judetene, formatorilor si seniorilor pentru sprijinul acordat, precum si echipei Wedu, care a facilitat procesul de înregistrare a aplicatiilor. Le urez mult succes colegilor din întreaga tară în cadrul alegerilor si îmi doresc ca acestia să înteleagă rolul Consiliului Elevilor si să facă reprezentare la nivel înalt, pe plan scolar, judetean, regional si chiar national.”  a declarat Eduard MITITELU, presedintele Consiliului National al Elevilor din România.