twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Asociatia pentru Dezvoltare Durabila FOCUL VIU Focsani pune comuna Garoafa pe harta Europe Code Week 2019


Asociatia pentru Dezvoltare Durabila FOCUL VIU Focsani   organizează Programarea Viitorului 2.0, un eveniment de programare și tehnologie în cadrul inițiativei Europe Code Week 2019, sprijinită de Comisia Europeană. Acesta actiune se adresează elevilor din clasele V-VIII și se desfășoară pe data de 18 oct. 2019, în incinta scolii Gheorghe Atanasiu din com Garoafa, jud. Vrancea

Programarea Viitorului 2.0 cu ajutorul inițiativei Meet and Code -   susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de țări europene și susține, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week (5-20 octombrie 2019). În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup.

Conferinta "Programarea Viitorului" isi propune sa creioneze o imagine a viitorului si sa scoata in evidenta rolul programarii in acest viitor.
Evenimentul nostru va fi o conferinta cu cel putin 30 de participanti din randul elevilor scolii gimnaziale Emil Atanasiu din com. Garoafa, jud. Vrancea, in care vom vorbi despre rolul programarii in actiunile concrete de salvare a planetei. Vom vorbi de cele 17 obiectivele de dezvoltare durabila ale Natiunilor Unite cu accent pe obiectivul 13: "Acționarea de urgență pentru a combate schimbările climatice și impactul acestora". Vom vorbi despre platforma UITE BARZA si le vom explica bazele acesteia. Vom face o demontratie de programare in Scratch si de constructie roboti pe platforma Lego.

Comisia Europeană sprijină inițiativa Europe Code Week ca parte a strategiei sale pentru o piață unică digitală. În Planul de Acțiune pentru Educație Digitală, Comisia încurajează în special școlile să se alăture inițiativei, obiectivul fiind acela de a avea 50% din toate școlile europene implicate în promovarea digitalizării, până în anul 2020.

La nivel european, valoarea finanțărilor acordate prin programul Meet and Code s-a ridicat anul acesta la peste 430.000 Euro, sumă alocată pentru susținerea evenimentelor organizate în 25 de țări, în cadrul Europe Code Week 2019.

În România, 90 de evenimente de programare și tehnologie organizate de 75 de organizații non-profit au primit finanțare prin programul Meet and Code, în valoare totală de 27.000 EURO. Descoperiți mai multe detalii despre toate evenimentele Meet and Code din țară, aici.


Asociatia pentru Dezvoltare Durabila FOCUL VIU a participat și anul trecut la inițiativa Meet and Code și s-a numărat printre beneficiarii de fonduri oferite pentru organizarea de evenimente în cadrul Europe Code Week,  organizând Programarea Viitorului la Ateneul Ghe Pastia Focsani, eveniment dedicat elevilor si profesororilor din mun. Focsani.

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, sub motto-ul ,,Empowering a Generation”, Meet and Code încurajează organizațiile nonprofit din toată Europa să contribuie la promovarea educației digitale, prin evenimente de programare sau de tehnologie dedicate copiilor și tinerilor cu vârsta între 8 și 24 de ani. Conform raportului “The Digital Skills Gap in Europe” al Comisiei Europene din 2017, 9 din 10 locuri de muncă vor necesita abilități digitale în viitorul apropiat.

Asociația Techsoup, Compania SAP, organizația non-profit germană Haus des Stiftens gGmbH și ceilalți parteneri ai rețelei TechSoup Europe sunt organizatorii inițiativei Meet and Code. Aceasta sprijină evenimente de tehnologie și programare în următoarele 25 de țări: România, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Anglia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția, Ucraina, Belgia, Olanda și Portugalia.

Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.