twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

'Sinucigasul' se joaca la Focsani

'Sinucigasul' De Nikolai Erdman @ Casa de Cultura
a Sindicatelor 'Leopoldina Balanuta' Focsani
Luni, 11 aprilie 2011, ora 19:00



Sinucigasul lui Nikolai Erdman, pus in scena de Felix Alexa la Teatrul National Bucuresti, un spectacol de teatru de o actualitate socanta si dureroasa, despre criza unui om aflat pe valurile crizei societatii. O piesa de un curaj nebun scrisa in plin totalitarism, un strigat disperat pentru castigarea dreptului la soapta.

Piesa este un rechizitoriu tragicomic la adresa egoismului feroce, o farsa in care viata nu face nici doua parale, iar moartea este speculata in folosul interesului propriu.

O comedie amara pe care au vrut s-o puna in scena mari regizori ca Meyerhold si Stanislavski, dar pe care a interzis-o insusi Stalin. Urmarea? Autorul, un scriitor de geniu, a fost deportat in Siberia si condamnat sa ramana un anonim. Dupa moartea sa, aceasta piesa i-a adus dramaturgului celebritatea internationala. Sinucigasul se joaca astazi peste tot in lume, relansand o intrebare dramatica: viata are sens?



Regia: Felix Alexa

Cu: Dan Puric, Costel Constantin, Adela Marculescu, Ileana Olteanu, Marius Bodochi, Marius Manole, Tania Popa, Silviu Biris, Maria Buza, Andrei Finti, Lamia Beligan, Rodica Ionescu, Florin Lazarescu, Tatiana Constantin, Vitalie Bichir, Mihai Cuciumeanu, Nikita Dembinski

Durata: 2h 15min (cu pauza)