twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Mike Diamondz @ Extrem Club



Mike Diamondz @ Extrem Club
Sambata, 21 mai 2011


Mike K. Richie (aka) Mike Diamondz nascut in Bucuresti, pe 26 Feb 1983. Pe cand Mike era foarte mic, in “Tara Diamantelor” (MBUJU-MAYI/ R.D.Congo) incepuse sa conceapa armonii incercans sa produca beat-uri de pe colectia de discuri a tatalui sau, lucru care i-a facut cunostinta cu mecanismul inspirational. A dezvoltat, dupa cum era de asteptat, o pasiune pentru muzica in cele din urma, absorbind muzica uriasilor muzicii americane, africane si jamaicane precum Prince, Marvin Gaye si Stevie Wonder, influentat de Bob Marley, Boys2Men, Alfa Blondie si classics, precum Curtis Mayfield, Frank Sinatra, Ray Charles , Bobby Womack, Michael Jackson.

Talentatul Mike a sfarsit prin a inregistra inr-un studio din Bucuresti piesa: “I still…”, instrumentata de J.Yolo, ruland impreuna cu Urban Records si, timp de 3 ani, sapand dupa sunete intr-un beci, producand beat-uri pentru tot felul de artisti. Mike era stiut sub numele de Michael POW, aparand pe “Seule Solution” si ‘Dream team’ / Raku – “In mediu vitreg”.
Cam in aceeasi perioada, Mike a inceput sa studieze design-ul. In 2006, dupa ce si-a terminat studiile, a decis sa se alature varului lui, J.Yolo pentru a rula in industrie impreuna cu Christu, membru fondator al Chill Brothers, label pe care astazi, Mike il reprezinta. In paralel, si-a creat grupul DREAM CITY, impreuna cu producatorul de muzica electronica si dance Tom Boxer.

Ca si compozitie, Mike Diamondz combina fervoarea armoniilor Jamaicane contemporane si precizia arzatoare a groove-urilor indiene pentru a crea o aroma muzicala speciala, definindu-si un stil in materie de HipHop. Fateta “house” i-a luat atentia cu mult timp inainte ca el sa inceapa sa produca, fiind un cunoscut devorator de party-uri, la care, mai tarziu, a devenit MC, lucrand cu artisti precum John Creamer, Angel Anx, Djuma Soundsystem, Noir, Daley Paley, Patrick La Funk ,Dj Exacta ,Martijn Tel Velden, Mark Wilkinson, Trophy Twins, king Unique, Tom Novy. In 2007 a deschide oficial Liberty Parade-ul, controland mic-ul dealungul evenimentului, featuring Robbie Rivera si Brian Cross.



Anul urmator a adus turul celor mai buni Dj, “My House is Your House” devenind motto-ul: dj Andy, Optic, dj Sava, Square si Vali Barbulescu.
Dream City a lovit prima oara in Romania cu “Deep in Love.” care a stat cel mai mult in billboard-ul romanesc – 32 de saptamani. In acelasi timp, pasionatii de hiphop l-au putut auzi pe albumul Zale ‘Respect’, pe piesele “Girl”,”Ma Topesc”,”Rupem Baraka” si “Vaca Morgana” unde-si arata un fragment din latura reggae. Ca si producator, Mike e muzicianul “psicho”, care nu se lasa pana nu scoate sunetul ala exact asa cum il viseaza el, dar fara limite in ceea ce priveste flavor-urile, combinand orice cu orice.



Aug 2007 a adus fata cealalta a monedei, cu al doilea single Dream City, ‘Fly away’. Dupa un an de standby din chart-urile balcanice, a treia dimensiune a fost atinsa in 2009 cu ‘Loving you’, care il are deasemeni pe Vanotek printre compozitori. Dream City au marcat locul 1 pentru 2 saptamani la Vibe Fm si Radio21.Mike Diamondz a si scris ocazional cu si pentru o varietate de stiluri si artisti, incluzand Zale, Raku, Moga, DJ Sava, Camuflaj,Vanotek, Cristina Spatar si Nick Kamarera cu care a facut si ultimul single "Kalya.



Info si rezervari : 0723/571.404