twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Noaptea Europeana a Muzeelor, si la Focsani


Muzeul de Istorie Vrancea îşi va deschide mâine seară larg porţile vizitatorilor, până la ora 2.00, în cadrul unui eveniment special, devenit deja tradiţie, intitulat Noaptea Muzeelor.

Pentru ediţia din acest an, muzeografii vrânceni au pregătit câteva expoziţii cu care speră să-i încânte pe vizitatorii nocturni, care sunt aşteptaţi într-un număr cât mai mare.

Avem o expoziţie foarte frumoasă pe care am numit-o <>, am pregătit o altă expoziţie extrem de interesantă cu obiectele descoperite de arheologi în Piaţa Unirii din Focşani, cu ocazia lucrărilor de reabilitare a ansamblului arhitectural. În fine, tot aici am inclus şi lansarea volumelor IX şi X din Cronica Vrancei. Am mobilizat pentru această acţiune aproape tot personalul muzeului, care va fi la dispoziţia publicului", ne-a declarat Horia Dumitrescu, directorul Muzeului Vrancei.

Faţă de zilele obişnuite, de această dată intrarea la eveniment este liberă.

Noaptea muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat se secretarul general al Consiliului Europei şi de UNESCO care propune publicului expoziţii diversificate şi evenimente speciale interactive.




text preluat de pe www.adevarul.ro/locale/focsani