In cadrul proiectului "Fondurile din comunitare - parte a culturii organizationale" finantat de Fundatia pentru Partenriat din Miercurea Ciuc, Asociatia pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu" a organizat un Atelier de stringere de fonduri in cadrul Zilelor Focsaniului.
Mai precis voluntarii Asociatiei "Focul Viu" din cadrul Clubului de Initiativa Comunitara IMPACT "Outland" sunt prezenti la Festivalul Berii in imediata apropiere a Pietei Garii solicitind donatii ce vor fi folosite pentru informarea cetatenilor din mediul rural cu privire la compensatiile ce pot fi primite atunci cind animalele salbatice strica diverse culturi. Pot fi facute donatii de 10 lei, 8 lei si 5 lei in schimbul carora donatorii primesc gratuit cite un ursulet de plus cu piciorul bandajat. Din campania similara de anul trecut am aflat ca unii copii care au primit ursuleti de plus i-au ingrijit citeva saptamini pina cind s-au vindecat ceea ce arata si caracterul educativ al actiunii noastre.
Donatorii au posibilitatea sa participe si la o tombola unde premiul este o pereche de bete de tracking (bete de mers pe munte).
Si anul acesta mascota asociatiei ursul Martinica - asa cum a fost botezat de copii de gradinita din Odobesti - sprijina actiunea de stringere de fonduri facind animatie stradala.
Persoanele interesate pot face fotografii cu mascota si sunt rugate sa faca o donatie de 2 lei.
In cadrul proiectului "Fondurile din comunitare - parte a culturii organizationale" care are un buget de 29000 lei au fost achizitionati ursuletii de plus, mascota, mobilierul stradal (cort, scaune, mese), au fost platite taxele de participare la Zilele Focsaniului la festivalul Bachus de anul trecut si a fost sustinuta participarea la Conferinta anuala de stingere de fonduri de la Cluj. La aceasta conferinta au participat 4 din cei 5 membri ai Consiliului de Conducere al asociatiei, acestia fiind expusi la informatii despre: analiza de brand, companii care se implica in viata comunitatilor, deductibilitatea a 0,2 % din cifra de afaceri a firmelor cu profit daca aceasta suma este sponsorizare, ONG-urile pot face un busines fara sa plateasca TVA si impozit pina la un rulaj de 35000 euro, donatii salariale, donatii prin SMS, ONG-uri orientate spre busines si alte informatii noi pentru zona noastra. Printre exemplele interesante este cazul unei organizatii neguvernamentale din Timisoara veche de 2 ani care a strins in 2010 (an de criza) 1.000.000 euro (un milion de euro) pentru tratarea cancerului la copii ceea ce demonstreaza ca daca militezi pentru o cauza buna poti strige bani frumosi din comunitate.
Conferinta de la Cluj ne-a invatat ca stringerea de fonduri din comunitare este masura utilitatii sociale a unei organizatii neguvernamentale.
Florea Ioan - coordonator proiect "Fondurile din comunitare - parte a culturii organizationale" si presedinte ADDFV.
luni, 11 iulie 2011, 16:38