twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Biblioteca invită elevii la concursul literar „Oana Diana Renea”


Pentru a stimula creaţia literară în rândul copiilor de vârstă şcolară din clasele I-VIII Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea îi invită să participe la prima ediţie a Concursul de creaţie literară „Oana Diana Renea”. 

La Concursul literar „Oana Diana Renea” sunt aşteptaţi cu lucrări de proză sau poezie, elevi ai ciclului primar şi gimnazial ce pot participa cu până la trei lucrări originale. 

Concursul este structurat pe două secţiuni: 
Secţiunea I : POEZIE - Tiptil în lumea necuvântătoarelor se adresează elevilor din clasele I-IV care prin creaţiile lor, în versuri, îşi pot dezvălui sentimente, amintiri sau legături speciale cu animalul preferat şi relaţia lor cu lumea animalelor. 
Secţiunea II : PROZĂ - Bibliotecile Focşaniului se adresează elevilor din clasele V-VIII. Ei sunt invitaţi să îşi exprime gândurile şi trăirile legate de prima carte citită, prima vizită la bibliotecă sau impresii despre bibliotecă şi lectură în general. 

Cele mai frumoase lucrări vor fi premiate în cadrul activităţilor dedicate Centenarului Bibliotecii Publice din Focşani de la sfârşitul lunii octombrie. 

Lucrările pot fi depuse la sediile bibliotecii până la data de 15 octombrie, conform regulamentului afişat la toate sediile bibliotecii şi pe site-ul www.bjvrancea.ro.

Concursul de creaţie literară “Oana Diana Renea” este organizat de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea în memoria poetei Oana Diana Renea, autor de cărţi pentru copii, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Vor fi acordate premii la ambele secţiuni, constând în bani şi cărţi. Premiul special, acordat pentru poezie, în valoare de 300 de lei, va fi acordat de părinţii scriitoarei. 

Prin înscrierea la concurs, în acest început de an şcolar, Biblioteca Judeţeană îi provoacă pe micii cititori să devină scriitori şi să creeze lucrări originale.