twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Concert Orchestra Unirea in deschiderea Stagiunii 2012-2013

Concert Orchestra Unirea 
Luni, 1 octombrie 2012, ora 19:00


Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” Focşani deschide Stagiunea de concerte 2012-2013 a Orchestrei de Cameră „Unirea”, luni 1 octombrie a.c., ora 19:00, la Sala Mare a Ateneului Popular.

 Orchestra de cameră „UNIREA” ca formaţie instrumentală profesionistă, a fost înfiinţată în 2009 prin proiectul cultural Rinascimento Musici, proiect finanţat de Ministerul Culturii prin Fondul Cultural Naţional. Până în prezent, Orchestra a susţinut 21 concerte, din care cate unul la Iaşi şi Galaţi. 

Programul concertului cuprinde lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart (Uvertura la Opera „Idomeneo” K.366), Antonio Vivaldi (Concertul în Fa major pentru vioară şi orchestră –„Toamna”, din ciclul „Anotimpurile”), Richard Strauss (Vals din Opera „Cavalerul rozelor”), şi Felix Mendessohn Bartholdy (Simfonia nr. 4 op. 90 „Italiana”). Dirijorul concertului este Vincent GRÜGER, solist fiind Alexandru CRIŞAN – vioară. 

Acest prim concert din stagiune se înscrie şi în marele eveniment muzical Ziua Internaţională a Muzicii, care se serbează de către UNESCO în fiecare an, la 1 octombrie, începând cu 1975. Propunerea pentru promovarea muzicii ca artă în societate, în vederea susţinerii păcii şi prieteniei între popoare, realizarea de schimburi culturale şi recunoaşterea valorilor estetice, a fost facută de renumitul violonist, dirijor şi muzicolog american Yehudi Menuhin, fost preşedinte al Consiliului muzical internaţional al UNESCO şi fost elev al maestrului George Enescu. 

Preţul unui bilet este de doar 15 lei, respectiv 5 lei pentru elevi, studenţi, pensionari. Biletele se găsesc la Agenţia Ateneului Popular, de luni până vineri între orele 10:00-17:00. 


 Direrctor, Valentin Gheorghiţă