twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Inimă de cerneală



Inimă de cerneală / Inkheart

15-16 septembrie 2012, ora 15:00
Tarif intrare: 5 Ron


Creat după cartea de succes a scriitoarei Cornelia Funke, filmul “Inimă de cerneală” este o aventură fantastică ce-i poartă pe un tată şi o fiică într-un periplu prin lumi imaginare sau reale.
Mortimer “Mo” Folchart (Brendan Fraser) şi fetiţa sa de 12 ani, Meggie (Eliza Hope Bennett), împărtăşesc aceeaşi pasiune pentru lectură. Ei mai au în comun şi darul extraordinar de a aduce la viaţă personaje din cărţile pe care le citesc cu voce tare. Dar acest dar reprezintă şi un risc: când un personaj din carte este adus la viaţă, o persoană din lumea reală va dispărea între filele cărţii.

Într-una din vizitele sale la anticariat, Mo aude nişte voci pe care nu le-a mai auzit de ani de zile, iar atunci când descoperă cartea de unde provin acestea, el este cuprins de fiori de groază. Cartea este Inimă de cerneală, un volum plin de ilustraţii ale unor castele medievale şi creaturi stranii - pe care Mo îl caută de când Meggie avea trei ani, iar mama ei, Resa (Sienna Guillory), a dispărut între filele misterioase ale romanului.

Dar planul lui Mo de a folosi cartea pentru a o găsi şi salva pe Resa este zădărnicit de Capricorn (Andy Serkis), personajul negativ al cărţii Inimă de cerneală, care o răpeşte pe Meggie şi, descoperind că aceasta a moştenit darul tatălui, îi cere să-i aducă la viaţă pe cel mai puternic aliat al său - Shadow. Hotărât să-şi salveze fiica şi să le trimită pe personajele fictive înapoi, unde le e locul, Mo cheamă în ajutor un grup de prieteni şi rude - unii din lumea reală, alţii dintre paginile cărţilor - şi porneşte într-o călătorie periculoasă, pentru a-şi salva soţia.

Bazat pe romanul best-seller al lui Cornelia Funke, “Inimă de cerneală” se bucură de o distribuţie de excepţie, care-i include pe Brendan Fraser, Paul Bettany, premiata cu Oscar Helen Mirren, Jim Broadbent - alt actor premiat cu Oscar, Andy Serkis, Eliza Hope Bennett şi Rafi Gavron.

O producţie a New Line Cinema, “Inimă de cerneală” este regizat de Iain Softley după un scenariu de David Lindsay-Abaire, premiat cu Pulitzer Prize. Iain Softley, Diana Pokorny şi Cornelia Funke au produs filmul, iar Toby Emmerich, Mark Ordesky şi Ileen Maisel au îndeplinit rolul de producători executivi.

Echipa de creaţie din spatele camerei de filmat este condusă de directorul de imagine, nominalizat la premiul Oscar® - Roger Pratt, scenograful John Beard, editorul, premiat cu Oscar, Martin Walsh, designerul de costume Verity Hawkes, şi compozitorul, nominalizat la Oscar® - Javier Navarrete.
“Inimă de cerneală” va fi difuzat la nivel naţional de către Warner Bros. Pictures, o companie aparţinând Warner Bros. Entertainment Company.


sinopsis via www.cinemagia.ro