twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Vrancea prezenta in Google



Pornesc de la premiza că ştii ce este Google şi unde se află Vrancea pe harta României. Nu de alta, dar aş prefera să ne respectăm reciproc timpul şi să ajungem cât mai repede cu putinţă la ceea ce vreau să-ţi spun în această zi.

Primele poziţii în google după denumirea unui judeţ / oraş / comună sunt dominate de către corespondetul online al unor agenţii de presă şi, în anumite regiuni, de site-urile unor instituţii locale. Printre ele se mai strecoară diferite portaluri regionale şi câteva site-uri web ale unor agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în regiunea respectivă. Vrancea nu face excepţie.

Cum perioada concediilor a luat sfârşit, îţi propun un mic exerciţiu de imaginaţie. E uşor. Imaginează-ţi că eşti nepotul unui român stabilit în străinătate şi apelezi la google ca să vezi de pe unde ţi se trag rădăcinile. Ce informaţii găseşti despre Vrancea? După doar câteva minute de căutare, eu am rămas dezamăgit. Din motive care nu fac obiectul acestui post, predomină ştirile mai puţin plăcute şi ofertele economice. Fotografii? Mi-aş fi dorit să fie mai multe peisaje, vrânceni fericiţi, obiective turistice.


Pac. Pac. Ai revenit în prezent. Exerciţiul de imaginaţie a luat sfârşit. Acum suntem în prezent. La ce te gândeşti? Aştepţi ca alţii să scrie despre Vrancea şi să posteze fotografii în mediul online sau inspiri adânc şi pui şi tu puţin umărul la … eram tentat să spun “îmbunătăţirea imaginii Vrancei în mediul online”, dar  nu discutăm despre îmbunătăţirea unei imagini ci de promovarea realităţii. Vrancea dispune de peisaje mirifice, unele dintre ele rămase necunoscute chiar şi pentru unii vrânceni. Aseară am fost în parcul Bălcescu din Focşani. Băncile sunt cele pe care le ştim cu toţii, dar oamenii mi s-au părut mult mai veseli ca în urmă cu câţiva ani. Fiecare dintre cei rămaşi acasă avem probleme, dar am senzaţia că am învăţat cum să nu le mai dramatizăm. Bătrâni, tineri, adolescenţi … se bucurau de liniştea serii.

Află de la mine că sunt vrânceni care au luat atitudine în această privinţă. In viitorul apropiat le vei găsi blogurile lângă site-urile agenţiilor locale de presă. Eu sunt unul dintre ei. Pagina promovată în acest sens este Vrancea.


Tudor, staupenet.ro