twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

C e n t e n a r Biblioteca Publică din Focşani 1912 - 2012


Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea sărbătoreşte în această toamnă O sută de ani de la inaugurarea primei Biblioteci Publice în oraşul Focşani.



Pentru a marca acest moment aniversar, biblioteca va derula în perioada 25-27 octombrie 2012, o serie de manifestări ce vor cuprinde, pe lângă Colocviul profesional dedicat centenarului şi dezbateri, întâlniri cu scriitori şi invitaţi speciali,, lansări de carte, vernisaje expoziţii, vizionări de filme documentare, vizite la secţiile bibliotecii, dialog între generaţii, concerte, nocturna cărţii şi a lecturii, tombolă, concursuri ad-hoc şi premii.

În aceeaşi perioadă se va desfăşura şi TÂRGUL DE CARTE, ediţia a VIII-a, la Galeriile de Artă Focşani, unde vor fi prezente 20 de edituri naţionale şi locale, cu aproximativ 2000 de volume, la preţuri promoţionale.

Timp de trei zile, cea de-a VIII-a ediţie a Târgului de Carte îşi va aştepta vizitatorii să răsfoiască cele mai noi apariţii editoriale şi să participe la numeroasele evenimente, pe care le-am pregătit în acest an şi va fi deschis publicului între orele 9-19, care beneficiază de intrare gratuită.

„Biblioteca Publică din Focşani, astăzi Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu”, deschisă cu fast şi sinceră emoţie acum un secol, rezultat al unei lungi şi susţinute strădanii a Ligii Studenţilor Putneni, sărbătoreşte în acest anotimp al roadelor şi al poeziei, O sută de ani de la inaugurarea primei Biblioteci Publice în oraşul Focşani.
Invităm întreaga comunitate  să ne fie alături, cu bucuria de a face din Centenarul  Bibliotecii noastre o sărbătoare a profesiei, un omagiu adus deopotrivă înaintaşilor noştri dar şi Cărţii şi Cetăţii ei, Biblioteca.”( Director dr. Teodora Fîntînaru)