twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Orchestra de Camera Unirea, concerte de “Noaptea Muzeelor” 2013

 
 
 
Pentru al doilea an consecutiv, Orchestra de Camera Unirea a Ateneului Popular, va concerta sambata 18 mai, incepand cu ora 20.30, la Sediul Sectiei de Istorie din B-dul Garii in cadrul proiectului Noaptea Muzeelor. Evenimentul, organizat si la Focsani de catre Muzeul Vrancei, va prilejui si vernizarea unor expozitii pregatite special pentru publicul focsanean.
 
Va reamintim, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a noua ediţie. Acesta este patronat şi anul acesta de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai.

Prin urmare, asistăm la o dublă sărbătoare pe 18 mai 2013: Ziua Internaţională a Muzeelor  şi Noaptea Europeană a Muzeelor. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul. În Romania aproximativ 70 de muzee din întreaga ţară îşi aşteaptă vizitatorii în spaţiile de expoziţii, unde vor avea loc, intre altele si spectacole de muzică, dans, teatru, proiecţii video, etc.
 
Concertul simfonic al Orchestrei UNIREA va fi dirijat de  Vincent Grüger, avându-i ca solişti pe: Liviu Topală – flaut, Vasile Calmîş – clarinet şi Sorin Lupaşcu – corn. Vor fi interpretate lucrări de largă popularitate aparţinând compozitorilor Johann Sebastian BACH, Wolfgang Amadeus MOZART, Jaques OFFENBACH, Hector BERLIOZ şi Astor PIAZZOLLA..
 
Accesul in spatiul muzeal este liber.
 
A doua zi, duminica 19 mai, Orchestra Unirea se va deplasa la Adjud, unde va sustine un concert la Sala Casei de Cultura “Tudor Vornicu”, incepand cu ora 18.00. Este prima intalnire a artistilor din orchstra cu publicul adjudean.