twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Lansare de carte Mircea Dinutz – Editoriale Revista Pro Saeculum @ Biblioteca


Biblioteca Judeteană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea si Colectivul de redactie al Revistei Pro Saeculum vă invită sâmbătă, 28 septembrie 2013, ora 12.00 la un moment omagial dedicat criticului literar Mircea Dinutz.

Evenimentul găzduit de Sala de lectura a Bibliotecii Judetene din str. Gh. Mr. Sava nr. 4 va cuprinde lansarea volumului, postum, Editoriale al autorului Mircea Dinutz si prezentarea numărului 5-6 al Revistei Pro Saeculum.
Volumul Editoriale se bucură de o prefată semnată de doamna Maria Niţu - critic literar, eseist, prozator si membru al Uniunii Scriitorilor din România.
…“Un astfel de editorialist de elită a fost Mircea Dinutz, care a scris editoriale „ca la carte”, cu autoritatea dată de profesionalismul său si de probitatea morală – ca „măsură de aur” a unei vieti transformate în destin – cel de „formator de opinie”, din intuitia si rafinamentul omului autentic de cultură.
Perioada când Mircea Dinutz a fost redactor-sef la revista „Pro Saeculum”, 2008-februarie 2013, a fost doar cam cât un cincinal, dar intensă cât o viată de om….”( Maria Niţu - critic literar).

Pentru acest eveniment colectivul de bibliotecari a pregătit expozitii dedicate criticului literar Mircea Dinutz, cărturarul si omul de cultură care a avut permanentă legătură si de suflet cu biblioteca.