twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Drumul podgoriilor vrâncene



   Vrancea este cea mai mare podgorie a României, cu peste 25.000 hectare, iar drumul podgoriilor se întinde pe aproximativ 73 de kilometrii și șerpuiește agale printre viile subcarpatilor de curbură. 

    Este un drum care pleacă din Panciu și ajunge până la Tîmboiești, pe DJ 205 B. Pe „Drumul podgoriilor vrâncene“ se află 11 localități, cele mai importante din Podgoria Vrancei. 

    În Panciu vizitatorii pot ajunge la Hrubele lui Ștefan cel Mare – monument istoric – locul în care, în anul 1954 s-a gustat prima șampanie produsă aici. Tot în Panciu se poate vizita Mănăstirea Brazi, unde există un paraclis subteran și moaștele Sfântului Teodosie de la Brazi. În data de 6 octombrie, ora 13.00 la Panciu va avea loc un eveniment special dedicate mestesugului vinului. 

    La Țifești, vizitatorii de pe „Drumul podgoriilor vrâncene“ pot merge la „Crama Casa Panciu“ care deține 120 hectare de vie pe Dealul Sârbilor, o celebră podgorie locală, faimoasă încă din anii 1700 când aici făceau vinuri călugării.

    La Bolotești, cei pasionați de natură pot urca pe cel mai înalt deal al Subcarpaților de Curbură – Măgura Odobeștilor (996 m), dar pot vizita și Mănăstirea Tarnița, aflată pe drumul principal care șerpuiește printr-o pădure de stejar și fag.

    La Jariștea, în Podgoria Odobești vinul și via sunt puse la loc de cinste. Chiar și poarta de intrare în curtea Primăriei Jariștea este ornată cu motive viticole – struguri și butoaie de vin. Atracțiile turistice sunt reprezentate de Mănăstirea Buluc și Biserica ”Sfinții Împărați” din satul Scânteia, ctitorie a familiei Stamatinești.