twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Potpourri si personalităţi vrancene „reinviate” de elevi voluntari


Personalităţi din diverse domenii de activitate, care şi-au lăsat amprenta asupra oraşului şi judeţului nostru de-a lungul vremii, vor fi „readuse la viaţă” de tineri voluntari, printr-o activitate de informare şi educaţie non-formală, iniţiată de către Asociaţia Potpourri, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret  şi focsaniulvechi.ro.



Intitulată Personalităţi vrâncene şi aportul lor de valoare în judeţul Vrancea, activitatea iniţiată de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Asociaţia Potpourri şi focsaniulvechi.ro. face parte dintr-un proiect de tineret, mai amplu, al DJST, denumit „Valorile”. Scopul iniţiativei este de a readuce în prim planul atenţiei personalităţi născute în judeţul Vrancea, mai mult sau mai puţin cunoscute de către comunitatea locală, care au avut o influenţă sau contribuţie notabilă în dezvoltarea diverselor domenii de activitate.

Tinerii voluntari sunt elevi în mai multe licee, şcoli generale şi postliceale din Focşani, partenere DJST Vrancea. Ei vor avea sarcina de a „reînvia” personalităţile vrâncene dar şi de a reprezenta valori abstracte ca dreptatea, adevărul, onestitatea,… printr-o interpretare originală, creativă şi personală, îndrumaţi de profesori cooordonatori.

„Decorul” va fi animat de imagini ale Focşaniului de altădată puse la dispoziţie de focsaniulvechi.ro pentru a recrea atmosfera provincială, de o frumuseţe şi valoare aparte, care trezeşte şi astăzi sentimente de melancolie în sufletele focşănenilor.


Continuarea articolului pe www.potpourri.ro