twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Scriitoarea Silvia Kerim sărbătorită la Biblioteca


Sectia pentru copii si tineret “Oana Diana Renea” a Bibliotecii Judetene Vrancea a organizat o activitate dedicată scriitoarei de literatură pentru copii Silvia Kerim.     Silvia Kerim - născută 21 octombrie 1931, absolventă a Facultătii de Filologie, Sectia Limba si Literatura Franceză - este autoarea a peste 24 de volume (memorialistică, literatură pentru copii, traduceri din literatura universală). Împreună cu Marius Țeicu este autoarea unor musical-uri de mare succes: „Mary Poppins”, „Micuta Dorothy”, „Gulliver”, „Frumoasa din pădurea adormită”, jucate atât în tară cât si în străinătate (Franta, Spania). În 1996 a creat serialul TV „Căsuta cu povesti”, difuzat în „prime time” cu mare succes pe TVR 1 si TVR 2 în anii 1996-1997.Detine numeroase si importante premii literare nationale si internationale. Recent, juriul IBBY a nominalizat-o pentru Premiul „Andersen”.

Câteva din volumele autoarei au fost lansate, în prezenta acesteia, la Focsani în cadrul  târgurilor de carte organizate de Biblioteca Judeteană Duiliu Zamfirescu Vrancea. 

La această activitate au participat elevi ai Școlii nr. 3 din Focsani, coordonati de doamna învătătoare Emilia Batog. Copiii au prezentat o biografie a scriitoarei, apoi au lecturat din cele mai cunoscute povesti semnate de acesta.
A urmat un moment emotionant, atât pentru autoare, cât si pentru cei mici prezenti la bibliotecă, datorat interventiei telefonice a doamnei Kerim. Copiii i-au cântat si urat aniversatei - La multi ani!

”Din când în când, în sacul cu povesti al scriitorilor nu sunt doar cuvinte, sunt si lacrimi, lacrimi de bucurie , de această dată. 

Vă multumesc din inimă iar Focsaniul rămâne orasul meu de suflet  (…)” Silvia Kerim  - scriitoare.

A urmat un concurs interactiv, în care elevii au hotărât să dea viată, prin desen unui personaj, inspirat din lecturile autoarei. Și cum creativitatea copiilor nu s-a oprit aici, au hotărât ca acesta să aibă si un nume. Astfel, din combinatia de culori ROGVAIV si Sofia – întelepciune, s-a născut personajul ROFIA.
    Concursul s-a încheiat, cu promisiunea copiilor de a trimite desenul doamnei Silvia Kerim, acestia fiind răsplătiti, de bibliotecă, cu un volum al autoarei, ce va sta pe rafturile bibliotecii din clasă. Elevii au prezentat si ultimul număr al Revistei Împliniri – revistă editată de clasa lor, sub îndrumarea doamnei învătătoare Elena Batog.

Cu această ocazie bibliotecarele Sectiei pentru copii si tineret au pregătit o expozitie de desene Bunica Albă, inspirate din volumele autoarei si realizată de colega lor Ada Roxana Făcăoaru si o expozitie de carte dedicată autoarei, din care, cea mai mare parte, a plecat acasă la micii cititori.