twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Ziua Internatională a Persoanelor Vârstnice, la Biblioteca


Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, 1 octombrie, oferă Bibliotecii Județene “Duiliu Zamfirescu” Vrancea, prilejul deosebit, de a adresa cele mai sincere urări celor care au pășit spre a treia tinerețe,  părinților și bunicilor noștri.
Data de 1 octombrie este dedicată persoanelor aflate la a treia tinerețe, seniorii, de la care, fiecare din noi, am învățat și a căror povești de viață le-am ascultat cu drag de-a lungul timpului.
 Cursurile IT pentru vârstnici, cele de Povestiri digitale, donațiile de carte sau evenimentele pe care le-am organizat pentru și împreună cu seniorii noștri ne-au demonstrat că avem alături de noi persoane active, pline de înțelepciune și experiență în fața cărora ne plecăm cu respect. 

Astfel, seniori noștri de la C.A.R. Focșani, Clubul Seniorilor, Crucea Roșie, profesori, bibliotecari pensionari, au înțeles rolul bibliotecii și ni s-au alăturat cu seriozitate, de fiecare dată când a fost nevoie,  au învățat alături de noi, ne-au însoțit în excursiile documentare și  au devenit voluntari de suflet ai bibliotecii. 

În această zi specială, Echipa Bibliotecii Vrancea transmite tuturor seniorilor vrânceni calde urări de sănătate, tinereţe fără bătrâneţe, o viaţă lungă şi liniştită alături de cei dragi:

“Ca în fiecare an, la 1 Octombrie, ne îndreptăm gândul cu dragoste şi recunoştinţă spre aceia  care ne-au fost şi ne sunt călăuză în viaţă, care ne-au vegheat să urmăm drumul bun şi drept, care s-au bucurat şi au plâns odată cu noi, care ne-au certat dorindu-ne binele şi ne-au mângâiat dorindu-ne senin în viaţă!

Icoana acestei zile sunteţi Dumneavoastră, dragi Doamne şi stimaţi Domni, Seniorii spre care privim cu admiraţie şi respect, pe care îi dorim mereu lângă noi şi de la care încă mai avem de învăţat arta de a trece prin viaţă cu fruntea sus!

Şi, pentru că nu în vârstă, ci în puterea faptelor stă frumuseţea adevărată a omului, ne plecăm frunţile în faţa Dumneavoastră şi vă aşezăm, în dreptul inimii, floarea simbolică a dragostei noastre!  „       - Teodora Fîntînaru director BJDZ.