twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Consiliul Judeţean al Elevilor Vrancea vă invită să vizitaţi 'Biblioteca de weekend'
Joi, 28 noiembrie, a avut loc o prezentare a proiectului intitulat „Biblioteca de weekend”, acesta fiind organizat de către Asociatia Potpourri în parteneriat cu Directia Judeteană pentru Sport si Tineret. Initiativa face parte din duplexul de activităti dedicate tinerilor ce au ca scop „conservarea si promovarea valorilor traditionale locale: initiative publice si private”.

Actiunea a constat în prezentarea bibliotectii private din satul Șerbesti, comuna Vidra, care, de altfel, este singura de acest tip în judetul Vrancea. Aceasta functionează în casa memorială a scriitorului Simion Ghinea, încă din anul 2008, când a luat fiintă la initiativa doamnei Doina Stratton-Andries. Oferă peste 4000 de volume oricărui doritor fără a fi necesare documente, dar si informatii istorice importante despre istoria satului, întrucât o parte din aceasta este un muzeu si sustine fiecare proiect local organizat.

Evenimentul a avut participanti din partea mai multor asociaţii din Vrancea, din rândul elevilor de liceu, dar şi membri ai Consiliului Judetean al Elevilor Vrancea si a reusit să-si atingă scopul întrucât acestia au avut ocazia să-si aducă aminte de ospitalitatea si valorile românesti.

Consiliul Judeţean al Elevilor Vrancea îşi propune să promoveze proiectul în rândul elevilor de liceu şi vă invită să vizitati “Biblioteca de weekend” din satul Şerbeşti pentru a cunoaşte atât traditii si obiceiuri vrâncene, cât si pentru a realiza importanta acestora.