twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

24 ianuarie - eveniment istoric marcat de Biblioteca Județeană Vrancea


Unirea  de la 1859  este strâns legată de personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate si indisolubil legată de istoria locală a orasului Focsani si de aceea Biblioteca Judeteană Duiliu Zamfirescu Vrancea organizează o serie de evenimente dedicate acestui eveniment istoric.
•    La Sediul Central al Bibliotecii Judetene are loc o activitate dedicată împlinirii a 155 de ani de la  Mica Unire din 1859.
    Protagonistii acestui moment sunt elevi ai Colegiului Tehnic Gh. Asachi, cls. a X a coordonati de doamna profesor Nina Plopeanu, care vor readuce în prezent importantul moment istoric petrecut in urma cu 155 ani, atunci când Moldova s-a unit cu Țara Românească, într-un singur stat, sub comanda domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
    Lectia de istorie interactivă împleteste datele istorice,  relatate de profesor,  cu interventiile elevilor care vor deveni, rând pe rând, personajele vremii ce au marcat evenimentul din 24 ianuarie 1859 . 
Bibliotecarii vor prezenta elevilor cărtile ce reflectă perioada Unirii Principatelor Române si vor vizita noul sediu al bibliotecii unde vor cunoaste noile servicii oferite  utilizatorilor bibliotecii.
•    Filiala sud a Bibliotecii Judetene Vrancea în colaborare cu Scoala N. Iorga organizează un eveniment dedicat Micii Uniri: scenetă Ocaua Lui Cuza, expozitie de carte,  poezii si un concurs cu participarea a 150 de elevi, învătători, profesori si  bibliotecari scolari.
•    Sectia pentru copii si tineret Oana Diana Renea organizează o expozitie de carte si imagini Pe urmele lui Cuza Vodă si în colaborare cu Scoala Duiliu Zamfirescu Focsani, o activitate Pe harta României de la Burebista la 1859.
•    Sala de Lectură şi Internet cinsteşte memoria unuia dintre fiii vrânceni ai neamului românesc prin expoziţia  de documente si imagini intitulată  „Moş Ion Roată şi Unirea”. De asemenea pune la dispozitia  cititorilor o biografie a personajului istoric Mos Ion Roată.

 Imagini si amănunte despre desfăsurarea evenimentelor dedicate Micii Uniri de la 24 ianuarie găsiti pe site-ul oficial al Bibliotecii Judetene Vrancea si pe blogul Sălii de lectură:
http://saladelecturafocsani.wordpress.com
http://www.bjvrancea.ro