twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Ziua Roşiei Montane @ Ateneu Focsani


Ziua Roşiei Montane
Joi, 6 februarie 2014, ora 18:00

Anul acesta se împlinesc 1883 de ani de atestare documentară a Roşiei Montane, cea mai veche localitate minieră din România, atestată documentar pe 6 februarie 131.

Ziua Roşiei Montane este un prilej pentru a face cunoscut patrimoniul natural si cultural excepțional pe care Rosia Montană îl adăposteste si de a accentua necesitatea conservării si punerii în valoare a acestor vestigii, demne de includerea în Patrimoniul Mondial UNESCO. Totodată, cu această ocazie, nu putem ocoli riscurile cu care se confruntă întreaga zonă a Rosiei Montane.
Aflată deja la a patra ediţie, Ziua Roşiei Montane a fost sărbătorită, an de an, în zeci de oraşe din ţară şi străinătate, precum Roşia Montană, Alba Iulia, Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj Napoca, Constanţa, Deva, Giurgiu, Iaşi, Nehoiu, Ploieşti, Sibiu, Târgu-Mureş, Timişoara, Oradea, Vaslui, Chişinău (Rep. Moldova), Princeton (SUA), Berlin (Germania) sau Viena (Austria).

Cu acest prilej, Ateneul Popular „Mr.Gh.Pastia” în parteneriat cu Roşia Montană Focşani organizează joi, 6 februarie, 2014, ora 18:00, la sala „Florentin Delmar”, un eveniment aniversar intitulat:

„Roşia Montană în UNESCO”
La eveniment vor fi proiectate filme documentare, prezentări multimedia şi se vor purta discuţii pe marginea celor vizionate.