twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Presedintele CJE Vrancea, prezent la Conferinta Natională 'Drumul DREPT în CNE'


În perioada 7-9 martie, la Botosani, a avut loc Conferinta Natională „Drumul DREPT (Dezvoltare, Reprezentativitate, Egalitate, Proiecte, Teamwork) în Consiliul National al Elevilor”.

 
Gazdele Conferintei au fost membrii Biroului Executiv al Consiliului National al Elevilor, la acest eveniment participând reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale, Ministerului Tineretului si Sportului, CLCT (Consiliul Local al Copiilor si Tinerilor) din Republica Moldova, ARDOR (Asociaţia Română de Dezbatere, Oratorie şi Retorică) Moldova, ANOSR (Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România), UNSR (Uniunea Naţională a Studenţilor din România), invitati din partea CTR (Consiliul Tineretului din România),  platformei educationale WaterfallEdu (wedu), ai Fundatiei Study Abroad Advising Centre, reprezentati ai Alumni Consiliului National al Elevilor, precum si formatori ai structurii reprezentative  a elevilor din România. De asemenea, prezent la eveniment a fost si Tudor-Codrin Bostan, Presedintele Consiliului Judetean al Elevilor Vrancea, în calitate de membru al Biroului Executiv al Consiliului National al Elevilor.

Scopul acestei întâlniri a fost structurarea planului de actiune si a strategiei de dezvoltare ce vor fi implementate în acest mandat de către Consiliul National al Elevilor. De asemenea, în cadrul acestui eveniment au fost selectati membrii Biroului de Presă,organism ce a făcut parte din strategia de dezvoltare al Secretariatului de Educaţie şi Comunicare (Relaţii Externe) al Consiliului Naţional al Elevilor încă din mandatul 2012-2013, fiind organizate pentru al treilea an consecutiv alegeri pentru posturile vacante: doi redactori, doi responsabili online, un responsabil foto, un responsabil video si un designer grafic. 

În prima zi a Conferintei, invitatii au asistat la prezentările partenerilor structurii reprezentative a elevilor din România, iar în a doua zi participantii la eveniment au elaborat activităti suport care să se plieze pe nevoile elevilor, în urma dezbaterilor din cadrul atelierelor de lucru. Invitatii la Conferintă au participat activ la aceste workshopuri, găsind solutii reale pentru nevoile elevilor din România. Dintre aceste initiative putem enumera proiectul „Universităti de Vară pentru Elevi”, scopul programului fiind de a oferi elevilor oportunitatea de a se informa corect cu privire la alegerea facultătii în cadrul căreia vor studia. Un alt proiect care a fost dezbătut si în cadrul căruia aportul Consiliului Elevilor va fi considerabil este structurarea si implementarea activitătilor din cadrul programului „Şcoala altfel: Să stii mai multe, să fii mai bun!”. 

Conferinta Natională „Drumul DREPT în CNE” si-a îndeplinit scopurile, deoarece membrii Biroului Executiv al Consiliului National al Elevilor, împreună cu partenerii acestei structuri au elaborat un plan de actiuni ce vizează apărarea si promovarea intereselor elevilor, precum si implicarea acestora în actul educational, viata civică, socială si culturală.