twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Vernisajul colectiei de tablouri @ Biblioteca


În prag de primăvară Biblioteca Judeteană Duiliu Zamfirescu Vrancea vă invită la Vernisajul colectiei de tablouri, care va avea loc joi, 6 martie, ora 17.00 la Sediul Central. 

Lucrările au fost donate bibliotecii de autori, de-a lungul timpului, si formează în prezent o expozitie permanentă în Sediul Central. Galeria de tablouri contine lucrări semnate de artisti de generatii diferite din care amintim câteva nume: Mihail Gavrilov, Dumitru Popa, Ion Popa Popas, Marga Doina Zait, Virginia Hossu, Elena Pascu Bârhală si Ovidiu Octavian Opait. 

Cu acest prilej va fi evocată si activitatea Cenaclului Plastic Gh. Tăttărăscu, care functiona în perioada anilor 70 în Focsani, prezentare sustinută de d-na Rodica Soreanu - Șoricău, membră a acestui cenaclu. 

Evenimentul face parte din Proiectul Arte si Carte, lansat anul trecut si urmăreste punerea în valoare a acestor tablouri si a colectiei de albume de artă a bibliotecii. 

De asemenea, tot ca dar de mărtisor, Sala de Lectură a bibliotecii a organizat expoziţia de carte Eternul feminin, inspirată din personaje feminine celebre din literatura lumii. Pentru mămici si bunici, Sectia pentru copii si tineret Oana Diana Renea a pregătit expozitia de carte si desene Balul Primăverii. Sectia găzduieste, totodată, si expozitiile de mărtisoare si felicitări realizate cu îndemânare de prescolarii din grădinitele nr. 2 si 18 din Focsani. 

Toate acestea, daruri de suflet, la care adăugăm pretuirea noastră, a bibliotecarilor, le oferim doamnelor, domnisoarelor si tuturor celor care vor trece pragul bibliotecii în această primăvară.