twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Nou! Club gratuit de balet @ Biblioteca



De maine, 1 iulie 2014, încep cluburile gratuite organizate în perioada vacantei de vară la Sectia pentru copii si tineret Oana Diana Renea a Bibliotecii Judetene Vrancea, unde numărul înscrierilor la cluburile deja înfiintate a depăsit asteptările noastre. 

De aceea Biblioteca Judeteană Vrancea a dat curs ofertei venite din partea Retro Dance Studio care va derula gratuit în această vară un club de balet la bibliotecă. 

Inscrierile pentru clubul de balet vor avea loc în perioada 1 - 7 iulie, la tel. 0237626646 sau la sediul sectiei pentru copii, iar în limita locurilor existente se vor înfiinta două grupe de vârstă a câte 10 cursanti. 

Micii dansatori vor avea onoarea să învete de la maestrii de balet Mariana si Mircea Polesmic de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa, cum să-si coordoneze miscările si să-si îmbunătătească flexibilitatea, o tinuta corectă si armonioasă a corpului, vor dobândi gratie, echilibru si mobilitate si îsi vor dezvolta latura artistică prin cunoasterea notiunilor de muzicalitate si ritm. 

La cele 5 cluburi de lectură, desen, hand-made, film si clubul adolescentilor de inteligentă emotională s-au înscris aproximativ 170 de elevi, care îsi vor petrece vacanta de vară într-un mod activ, instructiv si recreativ în bibliotecă. Și în acest an, initiativa bibliotecarilor este sprijinită de voluntari, cărora le multumim pentru implicarea în organizarea si desfăsurarea acestor cluburi. 

Astfel, luni la Clubul de lectură, care este structurat pe două grupe de vârstă, elevii din clasele primare vor deveni mici cărturari sub îndrumarea dnei prof. Violeta Grigoras iar cei din gimnaziu vor învăta arta declamatiei pentru cei un pic mai mari călăuziti de dna prof. Lucica Nistor si bibl. Cătălina Plescan. 

Marti, Clubul de desen este destinat celor cărora le place să se exprime prin culoare si este coordonat de bibliotecara Roxana Făcaoaru si de voluntarii Ema Bucur si Daniel Spătaru. 

Miercuri la Clubul de hand made, copii îsi vor cultiva si dezvolta simtul artistic prin îmbinarea si lucrul cu diverse materiale, îndrumati de dna prof. Mihaela Bădin, ing. Dana Cazacu si bibl. Rodica Taftă. 

Ziua de joi este destinată Clubului adolescentilor care are ca temă inteligenta emotională si este sustinut de bibliotecarul Adrian Țiglea, voluntarii Daniela Gulerez si Andra Bogoi si bibl. Mariana Chirilă. 

Vineri la Clubul de film elevii înscrisi vor putea viziona filme de aventură, de cunoastere, ecranizări a romanelor din programa scolară si desene animate sub îndrumarea bibliotecarelor Mariana Chirilă, Cătălina Plescan si Rodica Taftă.