twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Noutăti @ Biblioteca


Biblioteca Judeteană Duiliu Zamfirescu Vrancea a primit cu titlul de donatie, din partea domnului Academician Avram D. Tudosie, volumele În apostolatul unei frumoase profesii, 2013 semnat de acesta  si Omagiul unui mare viticultor si oenolog prof. dr. ing. Avram D.. Tudosie , lucrare semnată de acad. Valeriu D. Cotea.

Academicianul Avram D. Tudosie, ajuns la venerabila vârsta de 83 de ani, 
are puternice legături zona viticolă din Vrancea, asa cum scrie în dedicatia oferită cititorilor vrânceni: “Bibliotecii Judetene Vrancea, din buchetul frumoaselor amintiri de neuitat petrecute pe plaiurile viticole ale judetului Vrancea ca director al Statiunii viticole  din patriarhalul oras Odobesti (1958-1964). Vă ofer din tot dragul sufletului meu această enciclopedică monografie(…) în care descriu începutul vietii mele stiintifice la Statiune si a celei didactice, ca profesor la Școala viticolă Odobesti…”

Dintre titlurile semnate de acad. Avram D. Tudosie pe care biblioteca noastră le are în colectii amintim: Ambrozie şi nectar: Culegere de aforisme, reflecţii, versuri, anecdote, curiozităţi privind via şi vinul, 1978; Cultura viţei de vie pe lîngă casă  1981; Pe dealuri dogorîte de podgorii, 1982; Podgoriile româneşti în literatură, 1985; Viţa de vie rod al pamîntului şi al muncii, 1989.

 Cititorii sunt invitati să viziteze site-ul Bibliotecii Judetene Vrancea www.bjvrancea.ro si catalogul on-line în care se regăsesc noutătile editoriale si ultimele carti achizitionate de biblioteca.

NOTA: Avram D. Tudosie s-a impus la nivel national prin elaborarea Tehnologiei de producere a vinului aromat din Busuioaca de Bohotin-Husi, precum si cea de preparare a vinului Vemut extraaromatizat de Husi precum si a Tehnologiei vinurilor semioxidative . Acesta si-a canalizat activitatea publicistică cu acelasi profesionalism atat in stiinta cat si in literatura. A publicat peste 400 de articole, studii si lucrari stiintifice in diferite reviste si ziare, precum si 20 de carti dintre care 10 sunt de stiinta si 10 de literatura.