twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Oferta estivală de cursuri gratuite a Bibliotecii Judetene Vrancea



Biblioteca Judeteană Duiliu Zamfirescu Vrancea vine în această vară cu o nouă ofertă de cursuri gratuite pentru comunitatea vrânceană, prin Centrul de Formare Profesională. Cursurile vor fi livrate de trainerul bibliotecii, Margareta Tătărus dar si de colaboratori voluntari ai bibliotecii si se vor desfăsura la Sala de lectură (str. Mr. Gh. Sava, nr. 4).

Astfel, pentru adolescenti si tineri se pot face înscrieri pentru următoarele cursuri:
1.    Curs de povesti digitale – 5 zile, de la 9.00 la 13.00
2.    Curs de prezentări online – Prezi.com – 1 zi, de la 9 la 13.00
3.    Curs de Public Speaking – 1 zi, de la 9.00 la 15.00
4.    Curs de blogging – 1 zi, de la 9.00 la 15.00
5.    Curs de fotografie pentru începători - 1 zi, de la 9.00 la 15.00

Adultii si vârstnicii se pot înscrie la următoarele cursuri:
1.    Curs de utilizare calculator pentru începători – 5 zile, de la 9.00 la 12.15
2.    Curs de povesti digitale - 5 zile, de la 9.00 la 13.00
3.    Curs de cunoastere si dezvoltare personală – 1 întâlnire /săptămână, timp de 1 lună
4.    Curs de limba engleză începători - 1 întâlnire /săptămână, timp de 1 lună
5.    Curs de Public Speaking - 1 zi, de la 9.00 la 15.00
6.    Curs de prezentări online – Prezi.com – 1 zi, de la 9 la 13.00
7.    Curs de blogging – 1 zi, de la 9.00 la 15.00
8.    Curs de fotografie pentru începători - 1 zi, de la 9.00 la 15.00
9.    Curs de Publisher - 1 zi, de la 9 la 14.00
10.    Curs de handmade - 1 întâlnire /săptămână, timp de 2 luni


Vă asteptăm pentru înscrieri si informatii la sediul bibliotecii din str. mr. Gh. Sava nr.4 sau la telefon 0237231161., persoana de contact fiind Margareta Tătărus.
Grupele se vor forma în ordinea înscrierii si în limita locurilor disponibile iar mai multe informatii despre aceste cursuri gasiti pe site-ul bibliotecii : www.bjvrancea.ro.


DESPRE CURSURI
1.    CURSUL DE POVEȘTI DIGITALE se adresează persoanelor care au deja cunostinte de utilizare a calculatorului si, prin acest curs, vor învăta cum să scrie un scenariu, să editeze fotografii şi desene şi să facă un film de 2-3 minute utilizând programul de calculator Movie Maker. După cum sugerează şi numele, povestile digitale conţin un amestec de mai multe ”ingrediente”: calculator, imagini / fotografii, text, naraţiune înregistrate audio, clipuri video şi / sau de muzică si transmit un mesaj sau pun în valoare un eveniment/trăire/experientă personală din viata reală.
2.    CURSUL DE CUNOAȘTERE ȘI DEZVOLTARE PERSONALĂ va fi livrat de Camelia Gonciar – trainer dezvoltare personală si terapii energetice si se adresează tuturor celor care vor să afle mai multe despre terapiile energetice, cauzele spirituale ale bolilor sau despre relatiile familiale. Vor învăta despre conexiunile dintre suflet, minte, trup si va fi un curs interactiv, bazat pe exemple si exercitii personale. Cursul va avea 6 întâlniri de 2 ore si 30 min., fiecare întâlnire având loc săptămânal, miercurea, de la ora 16.00 la 18.30.
3.    CURSUL DE UTILIZARE A CALCULATORULUI ȘI INTERNETULUI pentru începători se adresează adultilor si vârstnicilor care doresc să învete să se conecteze cu lumea, prin intermediul internetului, postei electronice si a retelelor de socializare. Cursul durează o săptămână, 3 ore pe zi.
4.    CURSUL DE PREZENTĂRI ONLINE – PREZI.COM se adresează persoanelor care fac diferite prezentări, în diferite formate si îsi doresc să învete o modalitate de prezentare interactivă si inedită, utilizând texte, imagini, filme, muzică. Acest format – PREZI.COM oferă posibilitatea unei prezentări on si offline, lucrul în comun la distantă, pe aceeasi prezentare, pe internet. Toate acestea pentru a vă captiva audienta si a face o prezentare memorabilă.
5.    CURSUL DE MICROSOFT PUBLISHER se adresează celor care au deja cunostinte de utilizare a calculatorului si doresc să învete să-si creeze propriile invitatii, brosuri, cărti de vizită, anunturi, fluturasi, pliante, prospecte pentru marketing si comunicare sau pentru imprimare.
6.    CURSUL DE PUBLIC SPEAKING vine în sprijinul tuturor celor care au de sustinut o prezentare / discurs în fata unui public si vor să învete cum să-si stăpânească emotiile, să captiveze publicul si să dezvolte competente practice pentru a se putea exprima cu usurintă în public, să capete încredere în sine, să se exprime coerent si să se facă auzit!
7.    CURSUL DE BLOGGING se adresează celor care îsi doresc să construiască un blog personal sau pentru serviciu si vor învăta cum să-l folosească, cum să creeze continutul adecvat pentru obiectivele pe care le urmăresc si cum să promoveze cel mai bine acel continut.
8.    CURSUL DE FOTOGRAFIE PENTRU ÎNCEPĂTORI este dedicat celor care vor să învete cum să realizeze fotografii inspirate si de impact. Se adresează celor care au un aparat foto digital si vor să învete să-l utilizeze mai bine. În cadrul acestui curs participantii vor face cunostintă cu aparatul foto digital, vor învăta regulile de bază în fotografie si îsi vor selecta si edita fotografiile realizate.
9.    CURSUL DE LIMBA ENGLEZĂ PENTRU ÎNCEPĂTORI se adresează adultilor si pensionarilor care vor să învete limba engleză pentru calculator dar si să se familiarizeze cu notiunile de bază ale limbii engleze. Cursul va fi livrat de voluntarele Miruna Oprea si Andreea Neagu-Cernat, eleve în clasa a XI-a la Colegiul Al.I.Cuza Focsani.
10.    CURSUL DE HANDMADE se adresează doamnelor si domnisoarelor care îsi doresc să învete diferite tehnici de lucru pentru a-si confectiona propriile brătări, cercei, felicitări, semne de carte etc. Cursul va fi livrat de voluntarele bibliotecii.