twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Orchestra olandeza Tegenwind canta gratuit la Focsani!


Potpourri organizează pentru publicul focsănean un eveniment muzical inedit, interactiv, amuzant, în aer liber. Orchestra olandeză Tegenwind va concerta gratuit! în Piata Unirii timp de mai multe ore, marti, 23 septembrie, începând cu orele 17:00.



În caz de ploaie, vă asteptăm de la aceeasi oră la Centrul Comercial Promenada Focsani.


Propunerea de a organiza concertul ne-a venit indirect, prin intermediul unor prieteni care ne-au recomandat călduros stiind că ne ocupăm si de astfel de evenimente culturale. Am acceptat cu plăcere deoarece era o idee frumoasă si „aproximativ” nouă pentru orasul nostru. Spun „aproximativ” deoarece se pare că cei de Tegenwind au mai concertat în Focsani dar prin…2001. În plus, motivatia si modul lor de a face aceste concerte ni s-a părut un exemplu foarte frumos de implicare comunitară, iar Potpourri promovează si sustine actinea socială.

Mai exact, concertele lor sunt autofinantate (tot ce implică cheltuieli de călătorie) si mai mult….cântă si gratuit! Sunt 16 artisti amatori care doresc, asa cum spun si ei în prezentarea pe care am atasat-o mai jos, să ofere plăcere si bucurie publicului pentru care cântă, oricare si oriunde ar fi acesta (spitale, muzee, case studentesti, spatii publice, etc.).

Cântă muzică acustică la instrumente de suflat si în scurtele pauze care le fac în timpul concertului le place să interactioneze cu publicul. Ar vrea să cunoască ONG-uri, organizatii muzicale sau muzicieni locali cu care să pună bazele unui program pentru comunitatea noastră si să facă si un schimb intercultural.

Au fost prin multe tări iar turneul lor în România are loc între 20-27 septembrie, cu prima oprire în Bucuresti (20-21-22 septembrie), Focsani ( 23 septembrie, seara) si Iasi (24-25-26 septembrie).

În speranta că v-am captivat atentia si sunteti deschisi la experiente muzicale interculturale, vă invităm asadar cu mic cu mare în Piata Unirii, marti, 23 septembrie, orele 17.00, pentru 2-3 ore de voie bună alături de Orchestra olandeză Tegenwind.

Nu uitati! În caz de ploaie, vă asteptăm de la aceeasi oră la Centrul Comercial Promenada Focsani.

Mai jos vă atasăm si prezentarea lor unde îi puteti cunoaste mai în detaliu si poate dorinta lor de a găsi colaboratori printre noi se va împlini.
Tegenwind band

Orchestră olandeză caută oportunităti de interpretare în România
Suntem Orchestra olandeză Tegenwind, pentru mai multe informatii vizitati site-ul nostru www.Tegenwind.nl. Venim în România în septembrie cu 16 muzicieni amatori. Dorim să cunoastem organizatii cu sprijinul cărora să punem bazele unui program care să fie apreciat de comunitate. Sperăm să ne sustineti.

Suntem din Utrecht si suntem o orchestră formată din instrumente de suflat: clarinete, saxofoane sopran, alto, tenor si bariton, tropete, tromboane, cornuri, tobe si percutie. Cântăm muzică acustică atât în interior cât si în aer liber.

Orchestra a luat fiintă în 1984 si de atunci căutăm metode de a contribui prin muzică atât în comunitătile din tara noastră cât si în străinătate. Ne place să interactionăm cu publicul, să-l amuzăm si să-l bucurăm. Repertoriul nostru este divers, inspirat din toate colturile lumii: olandez, occidental, latino, american, african, balcanic, arab, toate cântecele fiind prelucrate în stilul nostru.

Ne place să călătorim în alte tări si să vedem reactiile publicului la muzica noastră. Ne dorim schimburi profesionale cu muzicieni locali, ne plac relatiile si experientele de învătare interculturale care ne ajută să ne îmbogătim repertoriul. Itinerariul nostru a încântat publicul din Ucraina (Kiev), Spania (Barcelona), Danemarca (Copenhaga), Africa de Sud (Cape Town), Turcia (Istanbul), Letonia, Belgia, Anglia, Germania si Surinam.

Turneul nostru în România are loc între 20-27 septembrie 2014, cu prima oprire în Bucuresti (20-21-22 septembrie), Focsani (23 septembrie, seara) si Iasi (24-25-26 septembrie).

Dorim să sustinem concerte în aceste orase pentru diverse publicuri din: spitale, muzee, universităti, case studentesti, piete publice, baruri, locuri de socializare culturală, mall-uri, nunti, petreceri, etc. Am fi interesati deasemenea să cântăm împreună cu o orchestră din România, fie cu instrumente de suflat sau cu instrumente de alamă.

În Iasi vom cânta la un congres medical (medici generalisti) organizat de asociatia olandeză Semper Amici dar ne-ar plăcea să cântăm si în alte locatii din Iasi.

Motivatia noastră de a călători vine din dorinta de a intra în contact cu oamenii, cu organizatii muzicale, de a participa la evenimente sociale din comunitate unde să cântăm repertoriu olandez dar si melodii preluate din tara gazdă pe care să le aranjăm în stilul propriu. Un astfel de exemplu este cel din Istanbul de unde am preluat două melodii. Acum lucrăm la un aranjament pentru două piese românesti, dintre care una este Ciocârlia. Ne-ar plăcea să ne îmbunătătim performantele printr-un schimb cu muzicieni locali.

Preferăm interpretările pe bază de invitatie în stradă, piete publice sau alte locuri de întâlnire.

Pentru că suntem amatori, concertele sunt gratuite si ne bucurăm doar de modul în care organizatiile locale ne tratează.

Dacă întrevedeti oportunităti de interpretare pentru orchestra noastră, la un eveniment sau ca invitati speciali vă rugăm să ne contactati la adresa de mail marijke@tegenwind.nl (Marijke Weijenborg) sau la telefon 0031615510670.