twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Închiderea aplicațiilor pentru CȘE se apropie! Implică-te! Candidează!


Odată cu începerea anului şcolar, Consiliul Județean al Elevilor Vrancea a anunţat o nouă serie de alegeri în singurul for reprezentativ al elevilor din România, perioada de depunere începând la data de 23 septembrie și finalizându-se pe data de 14 octombrie.




Din 2007, a opta generaţie urmează să vină ca să apere şi promoveze drepturile și interesele elevilor şi să-şi implice colegii în actul educațional, viaţa civică, socială și culturală.

Conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al structurii,  în fiecare unitate de învăţământ vor fi aleși liderii elevilor la nivel de Consiliu Școlar al Elevilor. Depunerea candidaturilor se face atât în format electronic pe platforma suport a Consiliului Național al Elevilor, Wedu.ro, cât și în format fizic în cadrul Comisiei de Validare și Concurs.

Orice elev poate candida pentru una dintre funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte , secretar sau director al unuia dintre departamentele Consiliului Şcolar al Elevilor din liceul său. În momentul actual, județul Vrancea se află pe locul 16 în clasamentul național cu un total de 22 de candidaturi pe platforma Wedu.ro.

Calendarul alegerilor pentru Consiliile Școlare al Elevilor – 2014
→ Promovarea concursului pentru ocuparea funcţiilor CŞE: 16 septembrie – 14 octombrie;
→ Termenul limită de depunere a candidaturilor online și în format fizic: 23 septembrie - 14 octombrie;
→ Validarea candidaturilor online și în format fizic: 15 – 16 octombrie;
→ Perioada de desfășurare a campaniei electorale: 16 – 25 octombrie;
→ Perioada de desfășurare a procesului electoral propriu-zis: 28 octombrie – 1 noiembrie. 
                               
„Nu fi un simplu spectator, candidează, votează, îmbunătățește! Crezi că ai toate abilităţile necesare pentru a-ţi reprezenta colegii? Nu trebuie să fii olimpic, să fii șeful clasei sau preferatul profesorilor, trebuie doar să te implici și să îți dorești să faci o schimbare pentru tine și pentru colegii tăi. Fă-ți curaj, un plan de acțiuni și depune-ți candidatura! Fii vocea colegilor tăi! Candidează pentru o funcţie în Consiliul Elevilor!” este mesajul pe care îl transmite Consiliul Județean al Elevilor Vrancea tuturor elevilor din județ.