twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Programul de voluntariat BiblioPOVESTAȘII




Biblioteca Judeteană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea dă START programului de voluntariat BiblioPOVESTAȘII, din cadrul proiectului Raftul cu initiativă!

Programul de voluntariat BiblioPOVESTAȘII dezvoltat de biblioteca noastră va contribui la creșterea gradului de implicare a membrilor comunitătii vrâncene în promovarea lecturii, a diversificării serviciilor de bibliotecă și a învătării pe tot parcursul vietii. Vom contribui împreună la punerea în valoare a dezvoltării personale, profesionale, interculturale și lingvistice a persoanelor care desfășoară activităti de voluntariat în bibliotecă pentru comunitate și a beneficiarilor acestor servicii.

Acest program se va derula în perioada noiembrie 2014 – iunie 2015. Se va desfășura la nivel judetean, prin implicarea bibliotecilor publice din Focșani, Odobești, Mărășești, Adjud, Panciu, Broșteni și Gugești  și va include 4 directii de implicare a bibliotecarilor și voluntarilor selectati:

·         Campania de promovare a lecturii și a bibliotecii în comunitatea vrânceană prin interpretarea/crearea de povești prin metoda Storytelling (arta povestirii) în spatii neconventionale din Focșani, Odobești, Mărășești, Adjud, Panciu, Broșteni și Gugești.

·         Crearea unui club al liceenilor vrânceniFără ură prin LECTURĂ” care vor participa la debate-uri lunare contribuind împreună la campania Consiliului Europei dedicată discursului online anti discriminare și ură în rândul tinerilor

·         Crearea de biblioteci mobile în mijloace de transport în comun pentru ca oamenii să citească în călătoriile lor, să împrumute cărtile sau să doneze chiar ei cărti pe care să le citească întreaga comunitate.

·         Cursuri pe diferite teme create și sustinute de cei care vor să împărtășească din cunoștintele și abilitătile lor copiilor, tinerilor, adultilor și vârstnicilor.

Așadar, CĂUTĂM VOLUNTARI care să aibă vârsta peste 16 ani!

Pentru cei care doresc să interpreteze/creeze povești în spatii neconventionale – mijloace de transport, supermarketuri, grădinite, școli, parcuri, piete, căutăm persoane creative, spontane, dezinvolte, pasionate de literatură și actorie.

 Pentru cei care doresc să sustină diferite cursuri gratuite la bibliotecă, căutăm persoane care să detină diferite competente și abilităti în domeniul în care doresc să sustină cursurile și care sunt creative, dezinvolte, răbdătoare și cu aptitudini pedagogice.

Pentru cei care vor coordona clubul de debateFără ură prin LECTURĂ” al liceenilor, căutăm cadre didactice – profesori de limba și literatura română, de istorie sau limbi străine – care să cunoască metoda debate și își doresc să lucreze cu liceenii.

Vom crea împreună biblioteci mobile în mijloacele de transport și diferite evenimente care să pună în valoare OMUL, CARTEA, CUNOAȘTEREA și DEZVOLTAREA noastră a tuturor.

În perioada 6-17 octombrie 2014 așteptăm înscrierile voluntarilor la sediul Bibliotecii Judetene – Sala de lectură, str. Maior Gheorghe Sava, nr, 4. Persoane de contact: Margareta Tătăruș și Nicoleta Oprișan, coordonatori program.

Ce vă trebuie la înscriere?

-         CV-urile celor doritori să creeze/interpreteze povești în spatii neconventionale

-         CV-urile și planurile de cursuri pentru cei care vor să propună și să sustină cursuri gratuite pentru comunitate

-         CV-urile și planurile strategiei de coordonare a clubului de debate care se va derula pe o perioadă de 6 luni

Interviurile pentru selectia voluntarilor vor avea loc după cum urmează:

-         21 octombrie, între orele 12.00 – 17.00 – interviul pentru cei care doresc să propună și să sustină cursuri gratuite la bibliotecă și pentru cei care doresc să coordoneze clubul de debate al liceenilor

-         22 octombrie, între orele 13.00 – 19.00 – interviul pentru cei care doresc să interpreteze povești în spatii neconventionale

-         23 octombrie, între orele 9.00 – 13.00 – interviul pentru cei care doresc să interpreteze povești în spatii neconventionale

Interviul pentru cei care vor crea/interpreta povești în spatii neconventionale va consta în:

-         Prezentarea originală a candidatului

-         Recitarea unei scurte poezii (fragmente)

-         Interpretarea unui text la prima vedere

Interviul pentru cei care vor sustine cursuri gratuite pentru comunitate va consta în:

-         Discutie pe marginea planului de curs prezentat

Interviul pentru cei care vor coordona clubul de debate al liceenilor va consta în:

-         Discutie pe marginea planului/strategiei de coordonare a clubului de debate realizat pentru 6 luni

Vom încheia parteneriate cu toti cei care, alături de Biblioteca Judeteană Vrancea își doresc să fie parte din această oportunitate de implicare a cetătenilor de orice vârstă în beneficiul comunitătii noastre și vom POVESTI tuturor, cum e să faci pARTE din CARTE!



Proiectul „Raftul cu initiativă–Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci” este implementat în perioada mai 2014-iunie 2015 de Pro Vobis–Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), fiind finanţat prin Granturile SEE 2009-2014. Proiectul își propune diversificarea oportunităţilor de implicare prin voluntariat în cadrul celor 16 biblioteci publice din România selectate în proiect, care să ofere oportunităti calitative de implicare a cetătenilor de orice vârstă în beneficiul comunitătilor pe care le deservesc. Misiunea Pro Vobis este de a dezvolta voluntariatul prin activităţi de instruire, consultanţă, cercetare şi facilitarea colaborării tuturor factorilor interesaţi şi de a promova voluntariatul în România ca resursă viabilă şi de neînlocuit în soluţionarea problemelor cu care se confruntă societatea. Continutul acestui material nu reprezintă în mod necesar pozitia oficială a granturilor SEE 2009-2014.