twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

S-a încheiat primul nivel al programului Leadership Autentic Focșani


În perioada 22-23 noiembrie, în incinta Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” a avut loc primul nivel al programului Leadership Autentic, destinat formării de tineri lideri, fiind prima ediție în comunitatea din Focșani. 

Programul Leadership Autentic este o inițiativă a Fundației LEADERS și are loc anual în peste 15 licee la nivel național. Leadership Autentic este un program susținut de Ministerul Educației Naționale și realizat cu susținerea Petrom, BRD Groupe Societe Generale, Dedeman și Autonom. 

Cursul a reunit în acest week-end 27 de adolescenți care au primit o bursă în urma înscrierii, provenind din licee precum Colegiul Național „Unirea”, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”, Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, dar și din Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud. 

Cursul a fost susținut de Mihai Tuțu, trainer al Fundației LEADERS, ajutat de membri ai fundației, Ionuț Grama, Ștefan Alixandru și Andrei Sbârnea. Tinerii au avut ocazia să asimileze, pe parcursul celor două zile de curs, informații care i-au ajutat să se cunoască mai bine, prin module precum bazele leadershipului, valori, viziune, comunicare, puse în practică prin prisma unor metode de educație non-formală: crearea unor situații specifice și ieșirea din zona de confort. 

„Ceea ce este frumos la acest curs este că elevii au ocazia să învețe noțiuni care nu sunt aprofundate prin programa școlară. Pe lângă toate lecțiile de matematică și limba română, reușim să lucrăm cu acești tineri sclipitori și pe partea de softskills, într-o manieră practică și interactivă. Îi ajutăm să se descopere pe ei înșiși ca oameni și să îi înțeleagă mai bine pe cei cu care trebuie să comunice sau cu care trebuie să se coordoneze și să lucreze. Iar pentru implicarea lor, îi felicit și îi încurajez să nu renunțe niciodată la curiozitate!”, spune Mihai Tuțu, la sfârșitul primului nivel Leadership Autentic. 

De asemenea, la curs au participat și doi invitați speciali, exemple de lideri: Munteanu Alexandru-Ștefănuț, fost președinte al Consiliului Național al Elevilor, și Robert Csergo, COO în Departamentul de Cercetare și Dezvoltare din cadrul Ministerului Mediului, care le-au împărtășit tinerilor din experiența de viață acumulată. 

Tinerii se pregătesc pentru al doilea nivel al programului ce va avea loc în zilele de 13-14 decembrie și va cuprinde module de comunicare în scris, public speaking și echipă, dar și interpretarea rapoartelor obținute în urma accesării celei mai performante unelte de orientare în carieră pentru liceeni, Jackson Vocational Interest Survey.