twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Cinci elevi de la Colegiul National Al. I. Cuza au participat la un proiect European pe teme de mediu la Toulouse


In perioada 17-23 februarie 2015 un grup de 5 elevi ai Colegiului National Al. I. Cuza, in parteneriat cu Asociatia Renato, Les Eco-Lies si Les Petits Debrouillards din Toulouse, au participat la un proiect pe teme europene. Elevii din clasa a XII a, indrumati de profesoara de limba engleza Roxana Vlasceanu, au participat la un schimb de experienta la Toulouse in Franta alaturi de elevi din Turcia, Croatia, Italia si Franta. Tema proiectului a fost ῎Youth Commited to Climate῎, ce face parte din programul European Erasmus+. Scopul acestui proiect a fost acela de a sublinia importanta protejarii mediului printre tineri.

         Au fost 6 zile de lucru si instrucție pe grupe mixte, dupa cum ne-au precizat participantii, unde au avut ocazia de a-si exprima parerea si de a exersa limba engleza. Fiecare zi a avut teme diferite, toate având o importanța majora: HOUSING, ENERGY, FOOD si WATER. Pe langa orele de educatie nonformala, elevii au avut ocazia de a cunoaste si orasul Toulouse, un oraș atractiv cu un ritm de dezvoltare rapid si cu un trecut plin de istorie. Orașul reprezintă poarta către munții Pirinei, granița naturala dintre Spania si Franța. Este numit orașul roz(La Ville Rose), cladirile fiind construite in principal din cărămizi roșii. Din punct de vedere economic, Toulouse-ul excelează in numeroase tehnologii de vârf precum domeniul aerospațial, aviația, telecomunicații si electronice ne-a mai precizat doamna profesoara Roxana Vlasceanu.

           Acest proiect a subliniat valoarea instructiv-educativa a schimburilor de experiența pe teme culturale, de cunoaștere si valorificare a valorilor tradețional-naționale existente in fiecare țara. Dupa aceasta experiența, elevilor li se vor da certificate Youthpass, prin care le sunt recunoscute competențele dobândite.