twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Concursul de creaţie literară 'Oana Diana Renea' ediţia a III-a



Concursul de creaţie literară  “Oana  Diana  Renea” ediţia a III-a
Festivitate de premiere

Cea de a III-a ediție a Concursului  de creaţie literară  “Oana  Diana  Renea”, organizat de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea,  a ajuns la final.
Acest concurs, este organizat în memoria poetei Oana Diana Renea, de la moartea cărei pe 4 februarie 2015 s-au împlinit 5 ani, autor de cărţi pentru copii, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Concursul are scopul de  a stimula creaţia literară în rândul copiilor de vârstă şcolară din clasele  I-VIII şi se organizează cu acordul şi sprijinul familiei autoarei – doamna  profesoară Afrodita Renea şi domnul profesor Victor Renea.

La cele trei ediţii, desfăşurate până acum, au participat peste 370 de elevi ce au fost recompensați cu diplome, premii, cărţi şi rechizite. 

Versuri ninse - tema acestei ediţii a fost o nouă provocare pentru micii scriitori de poezie, din clasele I-VIII, care prin creaţiile lor, inspirate de anotimpul iarnă,  şi-au putut  dezvălui sentimente, amintiri sau gânduri din lumea copilăriei. 

 Biblioteca mulţumeşte elevilor pentru participare şi cadrelor didactice pentru implicarea,  la toate ediţiile concursului, în coordonarea și pregătirea elevilor.

Programul, de anul acesta,  dedicat Oanei Diana Renea, va cuprinde vernisajul expoziției de carte, un scurt moment poetic,  prezentarea vieții și activității literare a poetei, alocuțiunile membrilor juriului, prof. dr. Costică Neagu şi prof. Valeriu Anghel urmate de sesiunea de acordare a premiilor și a diplomelor de participare a elevilor.

 Momentul dedicat poetei Oana Diana Renea va fi pus în scenă de elevii de la Şcoala Ştefan cel Mare Focşani, coordonaţi de doamna învăţătoare Lupu Daniela.
Vă aşteptăm joi, 12 februarie ora 10.30,  la Secția pentru copii și tineret “Oana Diana Renea”, la festivitatea de premiere unde, în prezenţa familiei autoarei, profesorii Afrodita şi Victor Renea, vor fi premiaţi câştigătorii acestei ediţii.

  
In memoriam
OANA DIANA RENEA
 2 decembrie 1968 - 4 februarie 2010

Pe 4 februarie 2015 s-au împlinit 5 ani de când s-a stins din viață scriitoarea pentru copii Oana Diana Renea.
După dispariția prematură a scriitoarei vrâncene,  cu sprijinul bibliotecii, familia sa a realizat trei lucruri prin care să-i cinstească memoria:
•    edificarea unui bust – situat în grădina Secţiei pentru copii şi tineret.
•    obţinerea aprobărilor pentru atribuirea numelui său „Secţiei pentru copii şi tineret” a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” din Focşani.
•    organizarea Concursului  de creație literară Oana Diana Renea
•    realizarea site-ului Oana Diana Renea