twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

„De ce eu?” - povestea procurorului Panait ajunge la Focșani și Odobești


Unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 'De ce eu?', în regia lui Tudor Giurgiu, poate fi vizionat la Colours Cinema din Focșani și Casa de Cultură din Odobești, începând de vineri, 27 februarie 2015. Spectatorii vor avea ocazia să vadă thriller-ul politic inspirat de controversatul caz al procurorului Cristian Panait, apreciat de presa internațională la Festivalul de la Berlin și dezbătut pe larg în presa românească. 

Proiecțiile de la Colours Cinema din Focșani sunt programate în prima săptămână de la ora 19.00. La Casa de Cultură din Odobești va rula vineri, sâmbătă și duminică, de la 17.30 și 19:30.

Thriller-ul politic este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra procurorului Alexandru Lele din Oradea și a presiunilor exercitate asupra sa. „În urmă cu 13 ani, pe data de 26 februarie 2002, un procuror pe numele lui Ovidius Păun i-a dat spre studiu procurorului Cristian Panait aşa-numitul dosar Lele, în care se făceau cercetări. Mă bucur că filmul este lansat cumva respectând cronologia unor întâmplări şi evenimente”, a spus regizorul Tudor Giurgiu.

Cristian este un tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. El investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt și îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie. Încercînd să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă și se expune unor revelații dureroase și neașteptate.

Personajul inspirat de Panait este jucat de Emilian Oprea, actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, aflat la debut în rol principal într-un lungmetraj de cinema. Distribuția este întregită Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucreția Mandric, Sore Mihalache, Ionuț Caras, Virgil Ogășanu.