twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Concurs international de poezie si proză



Biblioteca Judeteană Duiliu Zamfirescu Vrancea în parteneriat cu FEDROM – BIBLIOTECA LUCIAN BLAGA din Madrid anuntă startul concursului de creatie literară - sectiunea Poezie - pentru cetăţenii români rezidenţi în Spania, precum si din România prin bibliotecile care au încheiat parteneriat cu Biblioteca ,,Lucian Blaga”- Madrid, în cadrul proiectului ,,MUGUR ALB ȘI ROZ ȘI PUR” – concurs international de poezie si proză.
              Prima tema propusă de organizatori este ,,Dor de casă” - creare de poezii si este consacrată poetului Tudor Arghezi. Initierea concursului este prilejuită de comemorarea a 135 ani de la nasterea poetului Tudor Arghezi (21 mai), unul dintre cele mai importante nume ale literaturii române. Personalitatea sa extraordinară poate fi un model pentru noua generatie si constituie un punct de plecare pentru implicarea tinerilor în manifestarea talentului lor literar.
Dacă aveti între 11 si 60 de ani, vă invităm să participati la acest concurs care va pune în valoare creativitatea si  talentul iar lucrările premiate vor fi strânse într-o brosură si publicate. Toate  lucrările participante vor fi publicate pe site-ul Fedrom, pe blogul Bibliotecii Lucian Blaga din Madrid şi pe reţelele de socializare aferente organizatorului.

Iată si calendarul de desfăsurare:
Perioada concursului - 1 aprilie – 30 aprilie 2015
Termenul de trimitere a poeziilor – până pe 5 mai 2015 pe adresa fedrom@fedrom.org
Jurizarea - 6-15 mai 2015
Premierea câstigătorilor - câştigătorii concursului vor fi anunţati în data de 2 iunie pe site-ul www.fedrom.org şi www.bibliotecalucianblaga.blogspot.com.

Condiţii de participare:
La acest concurs pot participa cu maxim 3 poezii, cetăţenii români rezidenţi în Spania, precum si din România, prin Bibliotecile care au încheiat parteneriat cu Biblioteca ,,Lucian Blaga”- Madrid, cu vârsta cuprinsă între 11 si 60 de ani.
Pot participa doar persoanele care NU au publicat anterior poeziile prezentate în concurs şi pe care le-au transmis Organizatorilor până la data limită de înscriere, care să NU fi fost declarate câştigătoare ale vreunui concurs cu tematică similară sau care să NU facă obiectul unui contract de editare sau publicare viitoare.

Creaţiile literare trimise în condiţiile Regulamentului Oficial vor fi însoţite în mod obligatoriu de:
•    Date personale –„FIŞĂ DE PARTICIPARE“
•    Acordul publicării – „ACORDUL DREPTULUI DE PUBLICARE“
Documentele menţionate mai sus si Regulamentul concursului pot fi descărcate de pe site-ul bibliotecii www.bjvrancea.ro.

Documentele de înscriere (Fişa de participare, Acordul de participare şi Manuscrisul) vor fi trimise la adresa de e-mail: fedrom@fedrom.org cu mentiunea pentru concursul ,,MUGUR ALB ȘI ROZ ȘI PUR” - ,,Dor de casă” (creare de poezii).