twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Bibliopovestasii eveniment de final



Programul de voluntariat BIBLIOPOVESTAȘII inițiat prin proiectul național Raftul cu inițiativă, se apropie de final!
            JOI, 14 mai 2015 vă invităm să fiți alături de Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea și voluntarii săi, de toți partenerii și colaboratoriidin acest program, la un maraton de evenimente create și organizate sub îndemnul ”Prinde(m) gustul VOLUNTARIATULUI!” în Piața Unirii din Focșani, începând cu ora 15.00.
            11-17 mai 2015 este Săptămâna Națională a Voluntariatului și voluntari din toată România arată comunității în care trăiesc ce schimbări produc IMPLICAREA, DĂRUIREA și PASIUNEA pentru OAMENI. Pro Vobis este asociația care promovează an de an cele mai frumoase inițiative ale voluntarilor și pun în valoare SCHIMBAREA.
            Proiectul național Raftul cu inițiativă -
Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci” implementat de Pro Vobis în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) a implicat 16 biblioteci publice din România care au dezvoltat programe de voluntariat pentru comunitățile lor.
            Idei frumoase, oameni dornici să dăruiască din timpul și priceperea lor, servicii noi de bibliotecă sau proiecte care au adus o nouă imagine pentru BIBLIOTECA PUBLICĂ în care au fost implicați VOLUNTARII – oamenii aceia speciali care există pretutindeni, au transformat un simplu PROIECT într-o POVESTE cu și pentru OAMENI.
            BIBLIOPOVESTAȘII, programul de voluntariat al Bibliotecii Județene Duiliu Zamfirescu Vrancea a scris o POVESTE excepțională despre OAMENI excepționali care iubesc BIBLIOTECA. Șapte biblioteci din Vrancea partenere, 71 de voluntari de toate vârstele și profesiile, aproape 2500 de ore de voluntariat. Suntem singura bibliotecă din cele 16 implicate în program care a primit finanțare și sprijin de la Consiliul Județean Vrancea – 7000 de lei. Au fost povești și poezii interpretate în autobuze, supermarketuri, azile, case de copii, policlinici, școli, grădinițe, cafenele și biblioteci. Cursuri gratuite livrate în biblioteci care au dăruit competențe și abilități la aproape 1000 de vrânceni. Spirit de echipă, prieteni speciali, cunoștințe noi dobândite, seriozitate, răbdare... sunt doar câteva dintre sentimentele și trăirile voluntarilor noștri experimentate în cele 7 luni de program.
            Evenimentul de final le aparține VOLUNTARILOR noștri. Au pregătit pentru vrânceni un program care cuprinde numeroase evenimente și activități dedicate tuturor celor care vor să-i vadă la treabă sau vor să învețe de la ei prin diferite metode de educație nonformală.
            Vă așteptăm alături de noi, să scriem împreună cea mai frumoasă POVESTE despre VOLUNTARIAT, BIBLIOTECĂ și CARTE, cele care deschid inimi, croiesc minți luminate, construind comunități IMPLICATE! 

                      PROGRAMUL zilei de  joi,14 mai 2015
·         Ora 15.00 Premierea voluntarilor BIBLIOPOVESTAȘI
·         Ora 15.30 Flash Mob
·         Ora 16.00 Teatru labirint
·         Ora 15.00 – 18.00 Foto Voice - Voluntariat cu ”gust”
·         Ora 16.00 – 18.00 Ateliere de creație
·         Ora 16.00-18.00 Biblioteca Vie - LECTURA m-a făcut mai BUN!
·         Ora 16.00-18.00 Povesti digitale - Și eu sunt BIBLIOPOVESTAȘ!
·         Ora 17.00 Teatru de stradă
·         Ora 15.00 – 18.00 Târg de voluntariat – promovarea voluntariatului și înscrieri de noi voluntari
·         Ora 18.00 Mars cu bicicletele de promovare a voluntariatului - #prindegustulvoluntariatului
·         Ora 20.30 Gala voluntarilor