twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Donatii de la Biroul Parlamentului European în Romania de Ziua Europei




Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a pregătit cu prilejul zilei de 9 mai -  ZIUA EUROPEI expoziţii de carte cu tematică europeană, info-chioscuri cu materiale despre rolul si activitatea Parlamentului European , informatii despre Uniunea Europeană şi atribuţiile acesteia. 
    
Și în acest an,  ca urmare a colaborării si a parteneriatelor încheiate cu Biroul Parlamentului European al României si Spatiul Comunitar European,  Biblioteca Judeteană Vrancea a primit o donatie de peste 500 materiale informative actualizate, cărti pentru copii, agende, brosuri, reviste informative pentru tineri, hărti, semne de carte.

Cei interesati de informatii europene sunt asteptati la bibliotecă unde vor putea găsi informatii diverse pe teme europene: Cum functionează Uniunea Europeană,  12 lectii despre Europa,  Europa sub lupă,  Călătorind  prin Europa,  Călătoriile micutei stele prin Europa etc.

Au fost organizate la toate sediile bibliotecii puncte de informare INFO EUROPA care se adresează tuturor membrilor comunitatii, în special tinerilor, pentru ca acestia să-si cunoască drepturile si să aibă acces la diverse oportunităti de studiu si formare profesională. De asemenea, au fost pregătite expozitii de carte si de desene: la Sectia pentru Copii Oana Diana Renea se poate vizita expozitia de desene Micii europeni realizată de bibliotecara Ada Roxana Făcăoaru, Filiala Sud vă invită la expozitia Vino să cunosti Uniunea Europeană iar Sediul central al bibliotecii vă invită la expozitia de carte Europa,  cultură si identitate.

Notă: Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR)  a obţinut finanţare din partea Parlamentului European, Unitatea de Vizite şi Seminarii, pentru organizarea unei vizite la Parlamentul European de la Strasbourg, Franţa, Biblioteca Judeţeană Vrancea fiind selectată în urma unui concurs de proiecte să participe la această vizită. Proiectul InfoEuropa a debutat în anul 2011 având un caracter permanent  în instituţia noastră şi se derulează prin organizarea unor acţiuni având ca scop diseminarea informaţiilor privind  activitatea Parlamentului European şi a Uniunii Europene.