twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Poveştile digitale din Vrancea prezentate în Portugalia la Conferinţa Europeană Silver Stories




În perioada 25-27 mai 2015 a avut loc în orașul Leiria din Portugalia, CONFERINȚA DE FINAL DE PROIECT EUROPEAN SILVER STORIES, la care a participat și trainerul Bibliotecii Județene Duiliu Zamfirescu Vrancea, Margareta Tătăruș, alături de alți trei bibliotecari traineri din România și reprezentanți ai Fundației Progress din Bistrița.

“Silver stories” (Povestiri de argint) este un proiect finanțat prin programul Leonardo Da Vinci (Transfer de inovație) ce a fost implementat de Fundația Progress Bistrița, în perioada 2014-2015, în consorțiu cu 7 parteneri din Danemarca, Marea Britanie, Finlanda, Portugalia și Slovenia. Proiectul a promovat povestirile digitale ca instrument inovator de educație a adulților, determinând adoptarea și integrarea acestuia în practica specialiștilor din domeniul formării (formatori, educatori, consilieri etc.).

Fiecare partener și-a prezentat rezultatele și lecțiile învățate iar în prezentarea făcută de România a rulat și povestirea digitală creată de Andreea Costin, educator în cadrul D.G.A.S.P.C. Vrancea sub îndrumarea trainerului bibliotecii, Margareta Tătăruș. Povestirea digitală a fost realizată la cursul din luna martie 2015, livrat la Centrul de formare al Bibliotecii Județene Vrancea și la care au participat nouă specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea.

Această povestire digitală a obținut și premiul de creativitate la concursul desfășurat în cadrul Conferinței Internaționale a Bibliotecarilor Traineri care a avut loc la Poiana Brașov, în zilele de 4 și 5 iunie 2015 și a avut ca temă principală "Silver Stories - Comunități Creativ-Conectate".

La această conferință au participat bibliotecari traineri din bibliotecile publice românești, parteneri și reprezentanți din țări beneficiare ale programului Global Libraries, precum și alți invitați speciali.

Povestirea digitală premiată poate fi vizionată mai jos.