twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Promovarea voluntariatului @ Biblioteca



În cadrul proiectului național „Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci” implementat în 16 biblioteci publice din România de către Pro Vobis și ANBPR, au fost selectați, din rândul bibliotecarilor, 7 promotori ai conceptului de Biblioteca V. Aceștia vor disemina rezultatele proiectului către 56 de biblioteci din regiunile lor, pe parcursul lunii iulie 2015.
Unul din cei 7 promotori selectați este doamna Margareta Tătăruș, cea care a coordonat cu succes programul de voluntariat BiblioPovestașii, implementat de Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea.
Alături de voluntari BiblioPovestași, Margareta Tătăruș va promova acest proiect, în speță voluntariatul, în bibliotecile din Bacău, Buzău, Ploiești, Onești, Rm. Sărat, Mizil, Valea Călugărească, Năruja și Paltin, unde vor avea loc sesiuni de informare, prezentări dar și discuții libere cu bibliotecarii și voluntarii din comunitățile respective, despre:
-    proiectul național „Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”
-    conceptul de Bibliotecă V – ca instituție care susține și contribuie la dezvoltarea voluntariatului în plan local
-    rezultatele concrete ale proiectului obținute de cele 16 biblioteci implicate
-    valoarea voluntariatului ca soluție de implicare comunitară în biblioteci
-    idei inovative ce pot fi aplicate în biblioteci pentru crearea de servicii noi cu sprijinul voluntarilor, inspirate chiar din experiența bibliotecilor care au participat deja în proiect
Proiectul „Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci” este finanţat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Proiectul își propune diversificarea opţiunilor de implicare prin voluntariat în cadrul bibliotecilor publice din România, prin crearea de programe de voluntariat care să ofere oportunități calitative de implicare a cetățenilor de orice vârstă în beneficiul comunităților pe care le deservesc.

Detalii despre proiectul Raftul cu inițiativă se pot găsi aici:
 http://raftulcuinitiativa.provobis.ro/despre-proiect/