twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Începe SCOALA PĂRINTILOR la Bibliotecă!




La început de an scolar, Biblioteca Judeteană Duiliu Zamfirescu Vrancea - Sectia pentru copii si tineret Oana-Diana Renea propune comunitătii un proiect inedit numit  SCOALA PĂRINTILOR.
La acest proiect sunt asteptati să participe părintii (mame sau tătici) si bunicii (care au în îngrijire permanentă nepoti – copii ai căror părinţi sunt plecati în străinătate) care vor să dezvolte o relatie frumoasă părinte/bunic-copil sau întâmpină probleme legate de comunicare, comportament sau atitudine.
De ce la bibliotecă?  Pentru că aceasta este liantul între scoală si familie  si este locul unde copiii vin singuri sau de multe ori însotiti de părinti sau bunici. Această realitate transformă biblioteca într-o punte de legătură si un loc ideal de desfăsurare a unui proiect care poate contribui la formarea unei relatii sănătoase părinte - copil. Credem că un părinte pregătit poate face un copil fericit prin mijloace pedagogice simple pe care trebuie doar să le cunoască si apoi să le aplice corect în viata de zi cu zi.
     Biblioteca va fi locul unde părintii vor putea afla răspunsul la întrebări şi provocări care apar frecvent în procesul de educare: Ce facem cu copiii dificili?, Există copii dificili?, Am un copil agresiv? , Trebuie să spun nu?, Cum să spun nu?, Copilul si fascinatia calculatorului! , Copiii si gasca de prieteni -  între libertate totală sau lipsa ei?, De ce minte copilul meu?, Copilul meu nu vrea să învete!, Copilul meu vrea să fugă de acasă!,  Ce fac atunci când copilul meu fumează?, Copilul meu este dependent? - si multe, multe alte probleme pe care le întâmpinăm zi de zi în meseria de părinte.
Aceste probleme, întrebări si frământări  există, sunt firesti, fapt pentru care trebuie să găsim rezolvarea corectă si adaptată fiecărui caz şi copil în parte.
Proiectul ŞCOALA PĂRINŢILOR îşi propune, prin întâlniri destinate părinţilor, reducerea semnificativă a situaţiilor de impas parental şi a dificultăţilor întâmpinate în cadrul relaţiei părinte - copil, atât în cazul copiilor cu devianţe comportamentale cât şi în situaţiile obisnuite de viaţă, care apar pe parcursul dezvoltării copilului. Obiectivele sesiunilor de informare sunt creşterea capacităţii de intervenţie educativă eficientă a părinţilor în diverse situaţii, crearea unei reţele de suport între părinţi, stimularea disponibilităţii si a capacităţii de a fi un bun părinte.
La bibliotecă părintii vor primi răspunsuri competente din partea unei echipe de specialisti formate din medici, psihologi, pedagogi, consilieri antidrog si  politisti.
În acest sens, partenerii Bibliotecii Judetene Duiliu Zamfirescu Vrancea în acest proiect sunt: dna.  Maria Arginteanu  - psiholog, dl Răzvan Candrea si dna dr. Doina Chiriac - din cadrul Centrului de prevenire, evaluare si consiliere antidrog Vrancea, dna Monica Manolache - comisar în cadrul Compartimentului de analiză si prevenire  a criminalitătii al  IPJ Vrancea si specialisti din cadrul DGASPC Vrancea.
Întâlnirile cu părintii vor avea loc începând cu luna octombrie, în fiecare joi, începând cu ora 17.00, timp de o oră si jumătate.
Vă asteptăm cu încredere, în perioada 15 septembrie – 4 octombrie, pentru înscrieri, întrebări la sediul Sectiei pentru copii si tineret Oana Diana-Renea, din strada N. Titulescu nr. 12, la adresa de email sectia_copii@bjvrancea.ro sau la tel. 0237/626646. Persoană de contact: bibliotecar Maria-Cristina Olaru.