twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

La bibliotecă încep cursurile din Proiectul Scoala Părintilor


Joi 1 octombrie, ora 17.00,  la Sectia pentru copii si tineret Oana-Diana Renea a Bibliotecii Judetene Duiliu Zamfirescu Vrancea va acea loc prima întâlnire între specialisti si părinti în cadrul proiectului SCOALA PĂRINȚILOR.

 La sesiunile de informare vor participa părinti (mame sau tătici) si bunici (care au în îngrijire nepoti – copii ai căror părinţi sunt plecati în străinătate) care vor să dezvolte o relatie frumoasă părinte/bunic-copil sau întâmpină probleme legate de comunicare, comportament sau atitudine a copiilor.

În fiecare zi de joi, la ora  17.00, în perioada octombrie - decembrie , cei care doresc să participe la acest proiect sunt asteptati la Sectia pentru copii si tineret (str. N. Titulescu nr. 12, tel. 0237/626646).
Prima sesiune de informare va fi sustinută de Lavinia Budescu - psiholog specialist din cadrul DGASPC  Vrancea si va avea ca temă Situaţiile de impas parental şi  dificultăţile întâmpinate în cadrul relaţiei părinte – copil. Întâlnirea va fi interactivă  si va cuprinde  explicatii si  exemplificări, urmate de o sesiune de întrebări si răspunsuri.

Părintii vor putea afla răspunsuri la întrebările şi provocările care apar frecvent în procesul de educare, din partea unei echipe de specialisti formată din medici, psihologi, pedagogi, consilieri antidrog si  politisti.

Prin  Proiectul Scoala Părintilor se urmăreste identificarea nevoilor de informare a părintilor, oferirea de informatii care să-i ajute pe părinţi în demersul  de educare a copiilor, încurajarea si promovarea implicării părintilor ca parteneri în educarea copiilor, asumarea rolului activ si pozitiv al părintilor în educarea copiilor, dezvoltarea competenţelor si abilitătilor educative ale părintilor si deprinderea părintilor cu tehnici de abordare a problemelor pentru depăsirea anumitor situatii  pe care le întâmpină în această relatie.  (bibl. Maria Cristina Olaru)