twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Tur ciclist ”Mausolee pe bicicletă” - 19 septembrie 2015


În urmă cu 98 ani, în Vrancea au avut loc cele mai dure lupte de pe Frontul de Est din Primul Război Mondial. Tot aici au fost ridicate cele mai importante cripte funerare care cinstesc jertfa eroilor căzuți la Mărășești, Mărăști, Soveja și Focșani.

Pe 19 septembrie, când în toată Europa se marchează Ziua Europeană a Patrimoniului, Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea vă invită să pedalați de la Mausoleul Mărășești până la Mausoleul Mărăști. Deoarece cea mai importantă comunitate de iubitori ai ciclismului este la Focșani, Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea va pune la dispoziție o mașină cu care se vor transporta bicicletele de la Mausoleul Focșani (punctul de întâlnire) până la Mausoleul Mărășești (punctul de start).

Această tură de ciclism care își propune să pună în valoare şi să promoveze patrimoniul din Vrancea este organizată pe două niveluri: nivel începători și nivel avansați.

Începătorii sunt ”provocați” la un traseu care pleacă de la Mausoleul Mărășești și ajunge, după o urcare de 10 km pe drumul judetean 204E (Haret-Panciu), la Statuia Eroilor din Panciu. Aici se face o pauză de hidratare după care grupul de începători se poate întoarce la Focșani.

Persoanele care doresc să meargă pe traseul de avansați vor continua cursa (după o pauză de hidratare) spre Mausoleul Mărăști. La Monumentul ”Ecaterina Teodoroiu” din comuna Străoane se va face încă o pauză de hidratare după care, o dată ajunși la Mausoleul Mărăști fiecare participant va fi invitat să aprindă un lampion, în cinstea eroilor care își dorm somnul de veci aici. Estimăm să ajungem la Mausoleul Mărăști la ora 16.00 și să plecăm în tura de întoarcere la ora 16.30.