twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Ziua Educatiei @ Ateneu


În cadrul proiectului Aniversări culturale, luni, 5 octombrie, Ateneul Popular "Mr.Gh.Pastia" împreună cu Şcoala Postliceală Sanitară "Hippocrate" au serbat împreună Ziua Mondială a Educaţiei.
 
În anul 1994, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor, pentru a marca semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic. Această zi se sărbătoreşte de atunci în peste 200 de ţări,  în ziua de 5 octombrie. 
Ziua Mondială a Educaţiei nu are rolul de a omagia doar munca profesorilor şi a dascălilor, ci trebuie să fie şi un prilej de reconştientizare a rolului pe care educaţia în sine îl are pentru orice stat.
 
De aceea, participanţii la sărbătoarea noastră au fost întâmpinaţi în foaierul ateneului cu o "expoziţie vie" întruchipată de tineri purtând pe haine mesaje motivante despre educaţie. "Educaţia este cea mai puternică armă pe care voi o puteţi folosi pentru a schimba lumea." (Nelson Mandela), "Educaţia nu este pregătirea pentru viaţă, educaţia este viaţa însăşi." (John Dewey), "Cei care educă copiii sunt demni de mai multă onoare decât cei care le dau viaţă; de aceea, pe lângă viaţă, dăruiţi copiilor şi arta de a trăi bine, educându-i." (Aristotel), "Educaţia este un vaccin contra violenţei." (Edward James Olmos),"Educaţia este mişcarea din întuneric spre lumină." (Allan Bloom), ş.a.

Programul a continuat cu o prezentare multimedia a unui obiectiv cultural grandios, anume Palatul Culturii din Iaşi, construit între 1906 şi 1925, care adăposteşte o sumedenie de muzee - de artă, de arheologie, de istorie, de etnografie, de ştiinţă şi tehnică, Muzeul Culturii ”Cucuteni”. ş.a., plus o Biblioteca "Gh.Asachi", prima ca mărime din Moldova.