twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Concert dedicat Zilei Naţionale a României @ Ateneu


Concert dedicat Zilei Naţionale a României 
Luni, 30 noiembrie 2015, ora 19:00


Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” Focşani organizează în 30 noiembrie, ora 19:00 cel de-al doilea eveniment al stagiunii de concerte 2014-2015, invitând focşănenii la un concert simfonic în final de toamnă, probabil nu întâmplător la ziua praznicului Sfântului Andrei, ocrotitorul românilor. Concertul este dedicat şi Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie.

Concertul este sustinut de Orchestra de Cameră Unirea care va interpreta în primă parte Uvertura la opera Jessonda a unui compozitor german interpretat în premieră de ansamblul focşănean – Louis Spohr şi o lucrare de adolescenţă a genialului Wolfgang Amadeus Mozart – Simfonia nr.21 k.134. Partea a doua a concertului debutează cu Schiţa pentru Orchestră de coarde “Amurg de toamnă” a compozitorului român Alfred Alessandrescu, urmată de “Vals trist” – o miniatură post-romantică a finlandezului Jan Sibelius. Concertul se încheie cu Simfonia nr.75 de Joseph Haydn.  

Conducerea muzicală aparţine lui Vincent Grűger. 

Vă aşteptăm la o seară de concert cu încărcătură clasică şi romantică „...în casa în care se cântă, pentru că muzica înlesneşte comunicarea între oameni…”

Bilete şi abonamente se pot procura de la Agenţia Ateneului Popular :
- abonament (concerte noiembrie şi decembrie), 50 lei
- bilet (preţ întreg), 30 lei
- bilet elevi, 15 lei