twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

'Plantam fapte bune' si in Vrancea!


„Plantăm fapte bune” şi în Vrancea pe 14 noiembrie!
Sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, „Plantăm fapte bune în România” - iniţiativă naţională de împădurire pe bază de voluntariat - în data de 14 noiembrie (sâmbătă) 2015, voluntarii vor planta şi în oraşul vrâncean Panciu – pe o parcelă de 0,4 hectare, 2000 puieți de salcâm.
 
Formularul de inscriere
plantamfaptebune.ro/inscrieri
 
Persoana de contact: Iulian Berbece, Coordonator Plantamafaptebune judeţul Vrancea. e-mail: berbece_iulian@yahoo.com tel:+40 762 358 444. Alături de Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă „Focul Viu” Focșani, Primăria Panciu şi Jandarmeria Vrancea ne dorim să fim cât mai mulţi voluntari pentru acţiunea din 14 noiembrie. Ne dorim să avem alături şi companiile locale care să ne sprijine cu angajaţii lor, astfel încât, Vrancea să dea dovadă de judeţ unit în această cauză pe harta împăduririlor naţionale.

14 noiembrie 2015
Programul estimativ al zilei de acțiune:
08:00-09:00 Întâlnire la sediul Primăriei Panciu. Plecare spre teren.
09:00 – 09:30 Sosire la teren
09:30 – 10:00 Pregătire / instruire
10:00 – 15:00 Iniţierea acțiunii (plantare / completare / îngrijire) si derularea acțiunii
 
Condiţii de lucru:
● organizatorii vor asigura materialul săditor, instruirea si coordonarea plantarii. Echipamentele de lucru (lopeţi, cazmale, mănuși, galeți), mâncarea și apă potabilă vor fi aduse de fiecare voluntar în parte. Întrucât resursele nu sunt nelimitate, voluntarii sunt rugaţi să sprijine proiectul prin acoperirea acestor necesități în întâmpinarea organizării.
● la teren vor exista reprezentanţi ai organizatorilor şi ai partenerilor de proiect care vor instrui, îndruma şi sprijini participanţii pe parcursul zilei de plantare
● pe timpul acțiunilor participanţii sunt rugaţi să vina echipaţi cu haine și încălțăminte corespunzătoare sezonului și tipului de activitate toamna: ghete sau cizme de cauciuc, pantofi de schimb pentru drum, două straturi de haine lejere / sport, hanorac / geacă / impermeabile, căciulă, minimum 1.5 litri / persoană
Măsuri de siguranță
● voluntarii trebuie să aibă îmbrăcăminte adecvată acestui tip de activitate (vezi mai sus detaliile). În plus, trebuie să se aibă în vedere faptul că pot avea loc și fenomene meteorologice neplăcute (ploaie, grindină, vânt puternic etc.)
● este recomandată evitarea unui bagaj excesiv pentru a nu îngreuna munca. Sugerăm folosirea unor ghiozdane uşoare în care să se găsească strictul necesar: apa, obiecte igienice, unul sau sau două batoane de ciocolată, un sandwich, fructe.
 
Stare medicală
● persoanele care suferă de anumite afecțiuni (persoane cardiace, astmatice, cu hipertensiune, diabet etc.) trebuie să se adreseze echipei organizatorice. În momentul în care simţiţi o stare de leşin sau oboseală, întrerupeţi activitatea şi adresaţi-vă coordonatorului de echipă.
 
Dispoziţii speciale
● activitatea de plantare implică efort fizic susținut motiv pentru care vârsta minimă de participare este de 16 ani. Participanţii cu o vârstă sub 18 ani trebuie să fie însoţiţi de părinţi sau tutore legal.