twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Proiectul Scoala Părintilor la final


Joi, 10 decembrie 2015, ora 17,00 la Sectia pentru copii si tineret  Oana-Diana Renea a Bibliotecii Judetene Duiliu Zamfirescu Vrancea, are loc închiderea Proiectului ȘCOALA PĂRINȚILOR care a avut ca scop principal optimizarea si dezvoltarea abilitătilor parentale .

Proiectul a contribuit, prin întâlniri destinate părinţilor, la reducerea situaţiilor de impas parental şi a dificultăţilor întâmpinate în cadrul relaţiei părinte - copil, în situaţiile obisnuite de viaţă, care apar pe parcursul dezvoltării copilului. Obiectivele sesiunilor de informare au fost creşterea capacităţii de intervenţie educativă eficientă a părinţilor în diverse situaţii, crearea unei reţele de suport între părinţi, stimularea disponibilităţii si a capacităţii de a fi un bun părinte.

Alături de Biblioteca Judeteană Duiliu Zamfirescu Vrancea, initiatorul si gazda acestui  proiect, s-a implicat, dând dovadă de  profesionalism o echipă de specialisti formată din psihologi, pedagogi, consilieri antidrog si politisti: doamna Maria Arginteanu  - psiholog; domnul cms. Răzvan Candrea, inspector de specialitate în cadrul Centrului de prevenire, evaluare si consiliere antidrog Vrancea,  doamna cms. Monica Manolache în  cadrul Compartimentului de analiză si prevenire  a criminalitătii al  IPJ Vrancea si Lavinia Budescu - psiholog în cadrul DGASPC Vrancea.

În perioada 1 octombrie – 10 decembrie, au avut loc 12 sesiuni de informare, destinate părintilor care si-au dorit să dezvolte o relatie frumoasă părinte – copil si care au învătat lucruri noi si metode corecte de abordare a problemelor apărute în relationarea de zi cu zi.

Aceste probleme, întrebări si frământări există, sunt firesti, fapt pentru care alături de echipa de specialisti, părintii au învătat să găsească rezolvarea corectă si adaptată fiecărui caz şi copil în parte.

Acestia nu întâmpină probleme deosebite, ci si-au propus să dezvolte o relatie armonioasă, să facă cât mai putine greseli în demersul de educare si să corecteze din mers ceea ce este de corectat. 

Temele întâlnirilor au fost diverse începând de la cunoasterea tipologiilor de părinti si influenta acestora asupra dezvoltării copiilor, importanta majoră a modelului parental oferit, greseli frecvente în abordarea copiilor, importanta lecturii timpurii si în special cea făcută în familie, cunoasterea anturajului si permisivitate părintilor, pericolul fumatului la adolescenti si metode de preventie si multe alte subiecte de interes.

 Întâlnirile si discutiile din cadrul acestora s-au desfăsurat într-o atmosferă relaxantă si caldă, au fost emotii, au fost zâmbete si uneori lacrimi, s-au legat prietenii,  au fost întrebări, s-au căutat solutii, au fost teme pentru acasă, au fost foarte multe informatii noi din care s-au tras concluzii, în concluzie a fost un proiect frumos care si-a atins obiectivele. 

Biblioteca Judeteană Vrancea multumeste partenerilor pentru sprijinul de specialitate oferit si, nu în ultimul rând părintilor, interesati si grijulii, care au dat dovadă de responsabilitate si care prin participarea la acest proiect, au dat un frumos exemplu, de gândire deschisă, născut din dorinta de a evolua în meseria de părinte.