twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Dezbatere la Focșani: Ce faci cu Libertatea de a munci?




În 2017 mii de români sunt victime ale sclaviei moderne, fiind traficați ca o marfă de către semeni de-ai lor. Tot din România provin cele mai multe victime ale traficului de persoane din UE. Deși visezi la o viață mai bună, și tu poti ajunge să fii controlat, sechestrat, exploatat, amenințat, șantajat, traficat...
Traficanții sunt interesați în special de femei și copii.

Ia aminte! Ferește-te! Fii precaut!
Participă la evenimentul de informare și conștientizare din cadrul campaniei naționale "Ce faci cu libertatea de a munci?", desfășurată în contextul Campaniei internationale “I AM Campaign”, care poposește la Focșani pe data de 3 martie 2017,
Pentru ca tinerii să nu mai cadă atât de ușor în capcana traficanților, am initiat această campanie de conștientizare la nivelul județului Vrancea, adresată deopotrivă tinerei generații dar și familiilor, liderilor informali și reprezentanților autorităților publice locale.
Cunoscut fiind faptul că în județul Vrancea numărul persoanelor plecate la muncă peste graniță este destul de mare, iar responsabilitatea publică față de această categorie socială este deficitară, am ales să ne adresăm în principal tinerilor (13-35 de ani), pentru a le atrage atentia asupra riscurilor care se pot ascunde în spatele unor oferte tentante de lucru în străinătate,, dar nu numai.
Invitați speciali:
• Ronnie Matthew Harris, director I AM Campaign, Chicago, USA;
• Aurora Martin, expert, Ministerul Muncii, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați;

Promotorul campaniei la nivel local este Clubul de jurnalism Tineret în (re)acțiune al Asociației de Tineret “Eu, tu și ei” Focșani, coordonat de jurnalista Silvia Vrînceanu Nichita.
La final, le vom oferi participanților un minunat "mărțișor muzical" din partea unui invitat surpriză.

Vă rugăm să vă implicați și să ne oferiți informații, sfaturi și recomandări pentru ca această campanie să ajungă sub ochii cât mai multor oameni.
Dacă vrei să ajuți, te poți inscrie ca voluntar în Rețeaua județeană de luptă împotriva traficului de ființe umane.
Completează formularul aici: https://tinyurl.com/hnuu9qg
Dacă ai fost victimă a traficului de ființe umane, dacă știi pe cineva care are nevoie de ajutor sau dacă cineva a încercat să te racoleze, spune-ne povestea ta! Își garantăm anonimatul.
Îți mulțumim pentru că ai citit aceste rânduri.
Îți mulțumim pentru că îți pasă!