twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Pentru a constientiza gravitatea autismului Protha oferă o piesă de teatru înaintea plecării la un festival din Franta


Cu scopul de a constientiza gravitatea autismului, Trupa de Teatru ”Protha” va prezenta sâmbătă, 1 aprilie 2017, de la ora 17.00, piesa de teatru ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul noptii”. Evenimentul va avea loc pe scena Ateneului Popular ”Maior Gh. Pastia”, Focsani, accesul fiind liber.

Protha este o trupă de teatru de elevi si a obtinut deja ”Marele Premiu” cu piesa ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul noptii” la prestigiosul Festival International de Teatru pentru Tineret ”Gr. V. Birlic”, Fălticeni, dar si Premiul I la Festivalul ”Mangalia Art”.

De asemenea, spectacolul a fost selectat să participe la ”Eclairs de Scène- Festival International de Théâtre”, care va avea loc în perioada 29.05 - 04.06.2017 în Toulouse, Franta. Poate că nu este lipsit de importantă faptul că piesa adaptată după Mark Haddon va fi jucată la Toulouse în limba română căci, asa cum zice regizorul Cătălin Sfîrloagă  - fondatorul trupei de teatru - ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul noptii” este un spectacol despre încredere si dragoste, despre provocări si reusite.

Christopher este un băiat special de 15 ani cu sindromul Asperger. Christopher nu gândeste, el calculează. Misterul uciderii lui Wellington, câinele vecinei sale, reprezintă impulsul de care el are nevoie pentru a-si face curaj să poată face diferite activităti iesite din comun pentru el: de la vorbitul cu vecinii până la plecarea sa la Londra de unul singur. Povestea se complică atunci când tatăl băiatului îi interzice să mai cerceteze si îi ia cartea cu toate notitele si informatiile culese de la vecini. Căutându-si cartea, Christopher dă peste un teanc de scrisori de la cineva neasteptat. Asta, dar si descoperirea ucigasului lui Wellington îl fortează pe Christopher să plece la Londra pe ascuns. Romanul lui Mark Haddon este o poveste universală în care te regăsesti indiferent de vârstă.

Evenimentul se derulează sub genericul ”Teatru în albastru” si este oferit de către grupul de companii Premium Porc Group, fiind organizat de către Directia pentru Cultură Vrancea pe scena Ateneului Popular ”Maior Gh. Pastia”, Focsani.