twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

'Îngerașul lui Luca' – lansare de carte de Ziua Internațională a copilului



Biblioteca Județeana Duiliu Zamfirescu Vrancea - Secția pentru copii și tineret Oana-Diana Renea organizează cu ocazia ZILEI INTERNAȚIONALE A COPILULUI un eveniment dedicat copiilor și lecturii.

Astfel miercuri, 31 mai începând cu ora 9,00 primii invitații ai zilei vor fi elevi ai Școlii Gimnaziale Biliești (prof. Grigorică Violeta)  care o vor cunoaște pe Ioana Marinela Parasca, în calitate de iubitoare de lectură și scriitoare de cărți pentru copii. Aceasta le va dărui cărți,  va vorbi despre motivele pentru care scrie, despre ce înseamnă să înveți mereu lucruri noi sau de ce a ales să facă voluntariat pentru copii în Marea Britanie.

La ora 10,00 Ioana Marinela Parasca va lansa o nouă carte pentru copii Îngerașul lui Luca, apărută la Editura Sfântul Ierarh Nicolae. Invitați la acest eveniment  sunt elevi ai Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare din Focșani (înv. Coman Alina). 

Cărticica îi are ca ilustratori pe Miron Daniela Andreea și Mihai Lăduncă și are o variantă alb-negru, de colorat, pentru cei mai mici cititori. Marinela Ioana Parasca a debutat în 2014, cu  o poveste despre prichindeii care merg zilnic la bibliotecă ”Minunata aventură a prichindeilor și Manuscrisul Știetot”, apărută la aceeași editură. 

Este focșăneancă și a studiat la Școala Ion Basgan, Liceul de muzică și arte plastice Gheorghe Tattarescu - secția muzică și Universitatea Babeș Bolyai Cluj - Psihopedagogie Specială.

În timpul liber scrie,  cântă la pian și chitară. În prezent locuiește și muncește în Marea Britanie. Acolo a lucrat o perioadă ca profesor la o şcoală primară, a făcut voluntariat pentru copii cu autism și a început să scrie povești pentru copii. Lucrează la un blog, unde postează fragmente din ceea ce scrie: www.ioanaparasca.blogspot.ro și a început o poveste adolescentină pe care speră să o publice până la sfârșitul anului. Cărțile ei au și variante în limba engleză.

Acum se pregătește pentru admiterea la facultatea de medicină și intenționează să se întoarcă în țară, având ca scop să obțină o bursă de studiu pentru a se întoarce să studieze medicina în Marea Britanie.

Se caracterizează simplu:...Fac tot posibilul să fiu mai tot timpul ocupată pentru că nu-mi place să mă plictisesc. Îmi plac oamenii frumoși, cu suflet de copil și îmi place foarte mult  să ajut...