twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

… Prietenie altfel pe o sfoară. Povești, lectură, desene și imaginație într-un singur proiect


Biblioteca Județeană Vrancea - Secția pentru copii si tineret Oana-Diana Renea  s-a  înscris și anul acesta în  Proiectul național  Școala altfel… Prietenie altfel pe o sfoară, dedicat marelui scriitor  Hans Christian Andersen.

Proiectul este inițiat de Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene  ”George Barițiu” din Brașov și s-a extins deja în toată țara.

În al doilea an consecutiv, Biblioteca Județeană Vrancea participă la acest proiect educativ de anvergură, în care sunt implicați preșcolari și elevi ai claselor primare din 19 județe:  Alba, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași,  Cluj (3 Filiale), Dolj, Galați, Iași, Olt, Satu-Mare, Sălaj, Suceava (2 Filiale), Timiș, Tulcea, Vrancea.

Proiectul constă în derularea unor activități care includ lectura poveștilor lui Andersen în bibliotecă, desenarea sau colorarea unor fișe inspirate de aceste povești, trimiterea acestor lucrări în județele partenere și organizarea unei expoziții cu lucrările primite din întreaga țară. 

 La activitățile derulate în lunile aprilie și mai, atât în bibliotecă cât și în grădinițe, au participat la acest proiect și au cunoscut basmele și personajele nemuritoare  ale lui Andersen  aproximativ 100 de preșcolari și elevi  de la Grădinița  cu Program Normal nr. 3 , Grădinița cu Program Prelungit nr. 15,  Grădinița cu Program Prelungit nr. 18, Școala Ion Basgan și Școala nr. 3 din Focşani.

Desenele originale și  fișele de colorat,  inspirate din lumea poveștilor lui Andersen și a personajelor sale, sunt pregătite să plece în cele 22 de biblioteci partenere din țară, unde vor forma la rândul lor expoziții. 

La nivel național, prin acest proiect, peste 2000 de copii au ascultat poveștile fermecate ale lui Andersen și au participat la activități tematice care deschid orizontul copiilor către lectură și pun în valoare imaginația și creativitatea lor și bibliotecarilor deopotrivă.