twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

BIBLIOVACANȚA, editia a IX-a Cluburile gratuite de vacantă




Secția pentru Copii și Tineret Oana-Diana Renea a Bibliotecii Judeţene Vrancea organizează, în perioada 3 iulie – 25 august 2017,  prin programul BIBLIOVACANȚA - Cluburile gratuite de vacanță.
Cluburile vor fi organizate  pe două grupe de vârstă, 6-10 ani, respectiv 11-14 ani, fiecare grupă având maxim 15 copii, iar activitățile cluburilor vor fi susținute de cadre didactice, elevi voluntari și bibliotecari. Aceștia vor antrena imaginația, curiozitatea şi spontaneitatea copiilor și împreună vor transforma sălile și grădina de vară a  bibliotecii într-un loc de petrecere al timpului liber în mod creativ și educativ.
La cele 5 cluburi de vacanță lectură, desen, film,  hand made și engleză distractivă, vor participa elevi care doresc să-şi petreacă această vacanţă în mod plăcut și creativ, iar cei mai fideli participanți vor fi recompensați,  la finalul verii, cu diplome de participare și mici surprize.
Biblioteca Judeţeană Duiliu Zamfirescu Vrancea mulțumește în mod deosebit voluntarilor, care au contribuit și continuă să contribuie, la derularea proiectului BIBLIOVACANȚA. ( bibl. Maria-Cristina Olaru - coord. Secţia copii şi tineret)
LUNI: Clubul de hand-made: Micii artizani - va fi locul unde hârtia, sfoara, cartonul sau plasticul vor lua forme meșteșugite în mâinile micilor creatori înscriși la club - sub îndrumarea elevelor voluntare Nica Claudia, Oprea Simona și Dănilă Florentina
MARŢI: Clubul de lectură: - va antrena elevii în discuții despre cărțile preferate, despre lumea fascinantă a lecturii și a personajelor preferate.  Echipa de voluntari pentru clubul de lectură este formată din doamna Pompilia Bărbosu (profesor limba română) și doamna Sibechi Constantina (pedagog terapeut) care își propun ca teme stimularea interesului pentru lectură prin descoperirea textelor literare şi a personajelor, dezvoltarea limbajului literar și exprimarea liberă a creativității.
            MIERCURI: La Clubul de engleză: English for holiday- coordonaţi de d-na. Marilena Şerbănuţ (trainer certificat ANC) micii participanți, vor conversa, vor dansa și vor participa la activități interactive de dezvoltare a vocabularului.
JOI: Clubul de desen: Colorăm copilăria- destinat celor care le place să picteze și să vadă lumea în culori, clubul va fi o adevărată provocare pentru micii artiști, care vor beneficia la sfârșitul clubului și de un vernisaj al lucrărilor realizate pe parcursul atelierelor. Anul acesta clubul va fi derulat cu sprijinul unei echipe de profesori de la Liceul de artă Gh. Tătărăscu formată din Dumitru Laura, Dumitru Ștefan și Lăduncă Mihai cărora li se alătură elevii Pîrlog Andra și Saghin Ovidiu.
VINERI: La Clubul de film: Cartea și filmul - participanţii vor deveni mici cinefili prin vizionarea unor  ecranizări inspirate din literatura română și universală sau a filmelor de animaţie şi vor împărtăşi impresii şi învăţăminte sub îndrumarea doamnelor Virginia Dorobăţ şi Oana Alexe - profesori înv. presc.
  Tot în programul  Bibliovacanța se vor derula și atelierele de educație preventiv educativă VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ. Acestea vor fi derulate de Compartimentului de analiză și prevenire a criminalității al IPJ Vrancea și susținute prietenos și pe înțelesul copiilor de dna cms. Monica Manolache și sbcms. Cătălin Manea, – care vor prezenta copiilor elemente de siguranță pe stradă, acasă și din mediul virtual.
Dragi copii, vă aşteptăm alături de bibliotecari şi voluntari, pentru a petrece împreună o vacanţă minunată!
Înscrieri în perioada 26 -30 iunie, la sediul Secției pentru Copii și Tineret Oana-Diana Renea, din str. N. Titulescu nr. 12 sau la tel. 0237/626646. Cluburile sunt adresate copiilor între 6-14 ani, înscrierea este gratuită (în baza permisului de bibliotecă) în limita a 15 copii/grupă.

Manager,                                  
Dr. Teodora Fîntînaru                                                                              bibl. Adrian Țiglea 





PROGRAM
BIBLIOVACANȚA 2017, ed. a IX-a
Cluburile gratuite de vacanță
3 iulie  - 25 august

LUNI:
Clubul de hand made: Micii artizani
·         12.00-13.30,  grupa 6 – 10 ani
·         13.30-15.00,  grupa 11 – 14 ani

MARȚI:
Club de lectură
·         12.00-13.30 – Cărțile copilăriei,  grupa 6 – 10 ani
·         13.30-15.00 – Lectura de plăcere,  grupa 11 – 14 ani

MIERCURI:
Club engleză distractivă: English for holiday
·         12.00-13.30,   grupa  6 – 10 ani
·         13.30-15.00,   grupa  11 – 14 ani

JOI: 
Club de desen:
·         12.00-13.30   grupa  6 – 10 ani
·         13.30-15.00, grupa 11 – 14 ani

VINERI:
Club film:
Cartea și filmul
·         12.00 - 14.00,   grupa 6-14 ani

Vacanță în siguranță
·        12.00 - 13.30  grupa 6-14 ani (datele vor fi anunțate pe parcurs în funcție de colaboratorii IPJ VN)