twitter
    Aici poate fi si evenimentul sau oferta ta.Gratuit!

Ionel Nistor, laureat al Concursului Internaţional de creaţie literară 'Paşii Profetului'Joi, 15 iunie, începând cu ora 17.00, la Sala de Lectură şi Internet a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, din strada Maior Sava nr. 4, Asociaţia Nevăzătorilor din România - Filiala Judeţeană Vrancea, preşedinte Dorina Nanu, în parteneriat cu Sala de Lectură şi Internet a Bibliotecii, organizează o serată culturală dedicată poetului nevăzător Ionel Nistor, care a obţinut premiul al III-lea, cu poemul Călător printre stele, la Festivalul Internaţional de Creaţie Literară pentru nevăzători Paşii Profetului, ediţia a XXVI-a, la Secţiunea Poezie, desfăşurat la Oradea, în anul 2017. Poemul Călător printre stele este dedicat lui Alexandru Mironov şi este inclus în manuscrisul Printre stele.

În cadrul acestui program cultural vor recita din poemele domnului Ionel Nistor elevi ai claselor a IX-a şi a X-a de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”, coordonaţi de către doamna profesor de limba şi literatura română Ana Maria Norocea. De asemenea, din partea Bibliotecii Judeţene Vrancea, Corina Aiacoboae, bibliotecar la Sala de lectură şi Internet, va recita din creaţia autorului.

Ionel Nistor s-a născut la Mărăşeşti, la 15 iulie 1936. Din anul 1942, va urma cursurile liceului „Unirea”, odată cu mutarea sa în Focşani. În anul 1971, după absolvirea cursurilor postuniversitare ale Facultăţii de ziaristică, este numit redactor-şef la ziarul „Milcovul”, până în 1994, când se pensionează. În această perioadă, coordonează apariţia suplimentului literar „Milcovia”, a gazetei „Unirea” şi a unei culegeri de colinde şi poezii de Crăciun. În perioada 1994-1996 editează, în calitate de fondator, gazeta „Democraţia”. După anul 1998, editează ca redactor-şef „Curierul economic”, iar la revista „Focşanii” este redactor coordonator. 

După 2010, Ionel Nistor trăieşte revelaţii poetice, cărora le dă expresie în volumele de versuri „Acorduri târzii” (2010), „Flori alese” (2012), „Hora sentimentelor” (2013) şi „Vinul şi viaţa” (2014).